ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Δυτικής Ελλάδας-Νοτίου Ιονίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Δημόσια Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.
Γενικός εισηγητής ήταν ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Νταβρής και ειδική εισηγήτρια η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Μελάς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Καπερνάρος, Έλενα Κουντουρά και Παύλος Χαϊκάλης, καθώς και η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Όταν ξεκινήσαμε το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μέσα από το διαδίκτυο, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, στο να ενωθούν οι Έλληνες, ήταν οι Πατρινές και οι Πατρινοί. Ευχαριστώ ιδιαίτερα  κάποιους εξ αυτών, όπως τον Γιώργο Νταβρή που είναι βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή των Ελλήνων, τους πολιτευτές μας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, εσάς που είστε εδώ σήμερα αλλά και εκείνους που δεν είναι εδώ μαζί μας.

Είναι ίσως μικρή η αίθουσα αυτή για να κάνουμε το προσυνέδριο της Πάτρας, το προσυνέδριο της Αχαΐας. Είναι μικρή η αίθουσα αυτή γιατί επιλέξαμε να είναι μικρή, γιατί αυτό το οποίο από εδώ και πέρα καλούμε όλους να κάνουν είναι να ξεχυθούν μαζί μας στους δρόμους. Να καλέσουμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας να ξεσηκωθούν.

Μας τιμά με την παρουσία του ο δήμαρχος Μεσολογγίου και θα έπρεπε να είναι και άλλοι δήμαρχοι εδώ. Θα έπρεπε να καταλάβουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ανήκει στα κόμματα και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σήμερα από εδώ, από την Πάτρα. Για την τοπική αυτοδιοίκηση οι πολίτες επιλέγουν τους καλύτερους και τους εντιμότερους, δεν επιλέγουν τους κομματικούς εγκαθέτους.

Αντιμετωπίζαμε τόσα χρόνια φαινόμενα διαφθοράς, φαινόμενα που οδήγησαν σε ερήμωση πόλεις της Ελλάδας, γιατί δεν επελέγησαν οι καλύτεροι για την τοπική αυτοδιοίκηση,  αλλά οι αρεστοί στα κόμματα, με αποτέλεσμα η μάχη που δίνεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να μετατρέπεται σε μια πολιτική μάχη. Διαχωρίζαμε τον χάρτη σε μπλε, κόκκινο και πράσινο, χωρίς να βλέπουμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι να διαχειριστούν την πόλη, το νομό ή την περιφέρεια. Εμείς από εδώ, από την Πάτρα στέλνουμε το μήνυμα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε τους καλύτερους και τους εντιμότερους σε όλη τη χώρα.

Βρισκόμαστε εδώ στο προσυνέδριό μας, προκειμένου να ξεκινήσουμε έναν καινούριο αγώνα, από την επόμενη μέρα του Συνεδρίου, με ένα Κίνημα, το οποίο θα έχει δημοκρατικές δομές, θα φέρει θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ώστε να μην παίρνουν εντολές οι πολίτες από τα κόμματα, αλλά να δίνουν εντολές στο Κίνημα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Να θεσπίσουμε αρχές, όπως οι λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε δήμο, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε κωμόπολη, σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια.

Χθες το βράδυ περάσαμε από την Κάτω Αχαγιά, προκειμένου στα πλαίσια του προσυνεδρίου να χαιρετίσουμε τον κόσμο, όπως κάναμε στην Τρίπολη, στην Αμαλιάδα, στην Αρχαία Ολυμπία, στον Πύργο. Και θέλω να σας πω ότι χθες το βράδυ έγινε μια λαϊκή συνέλευση στην Κάτω Αχαγιά, όπου παραβρέθηκαν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους του χθες. Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε, το μήνυμα της ενότητας των πολιτών απέναντι στην ξένη κατοχή των μνημονίων και των σημερινών της υπαλλήλων.

Την επόμενη μέρα του Συνεδρίου όλες οι δομές του Κινήματος θα είναι εκλεγμένες. Από τον πρόεδρο, εάν υπάρχει πρόεδρος, από την Εκτελεστική Επιτροπή, εάν υπάρχει τέτοια, από το Εθνικό συμβούλιο, από τις τοπικές και συντονιστικές επιτροπές, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ξένη χούντα και την κατοχή που έχει δημιουργηθεί στην πατρίδα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να καλέσουμε όλα τα κινήματα, για να πλαισιώσουμε ένα μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο που θα ανατρέψει τη σημερινή συγκυβέρνηση, που θα διώξει από τα υπουργεία τους εγκαθέτους των δανειστών και των τραπεζιτών, που θα εμπνεύσει τον ελληνικό λαό.

Κακά τα ψέματα, ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει σε κόμματα, ο ελληνικός λαός έχει απομακρυνθεί από την πολιτική, γιατί έτσι επέλεξαν κάποιοι να τον κάνουν. Η διαφθορά, ο στενός κομματισμός, η αδικία απέναντι σε νέους ανθρώπους οδήγησαν τους πολίτες μακριά από την πολιτική, με αποτέλεσμα κουμάντο στην πολιτική να κάνουν οι διεφθαρμένοι, οι διαφημιστές, οι τραπεζίτες, οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι.

Εάν πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα είναι για να ξαναπάρουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι για να χτίσουμε το νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που θα διώξει αυτούς που καταδυναστεύουν τη χώρα, που θα ακυρώσει αυτές τις πολιτικές, που πλέον δεν δημιουργούν μόνο οικονομικά θύματα αλλά και ανθρώπινα θύματα.

Χθες τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα χάθηκαν γιατί κάποιοι επέλεξαν την πολιτική της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Είναι ηθικοί αυτουργοί απέναντι στους θανάτους και των δυο φοιτητών, αλλά και των 3.500 συνανθρώπων μας που αυτοκτόνησαν τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας. Είναι ηθικοί αυτουργοί οι κυβερνώντες. Είναι ηθικοί αυτουργοί απέναντι στο χαμόγελο που χάθηκε από τα παιδιά στις γειτονιές, είναι ηθικοί αυτουργοί απέναντι σε εκείνους που έφυγαν μετανάστες έξω από την πατρίδα μας, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Και αυτούς τους ηθικούς αυτουργούς θα τους δικάσει ο ελληνικός λαός με δημοκρατικές διαδικασίες και με εκλογές.

Δεν πρόκειται για πολιτική επιλογή ανάμεσα στο μνημόνιο ή στο μη μνημόνιο, πρόκειται για απόφαση εάν η πατρίδα μας θα συνεχίσει να ζει ελεύθερη, εάν θα έχουμε εθνικά κυρίαρχη πολιτική ή αν θα λειτουργούμε ως λαός, ως έθνος, ως γένος υπό κατοχή.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος είναι πλέον πασιφανής, είναι επιβεβλημένη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πρέπει να προασπίσουμε το Σύνταγμα της χώρας και το Σύνταγμα επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Είναι ευθύνη όλων μας η αποκατάσταση του Συντάγματος. Σήμερα δεν υπάρχει Δημοκρατία, σήμερα βλέπουμε ότι από τη μια μεριά η Βουλή έχει καταργηθεί, δεν περνούν πλέον νόμοι στη Βουλή, έρχονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες επικυρώνουν τις υπουργικές αποφάσεις που λαμβάνονται 40 μέρες πριν έρθουν στο Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες, με τις οποίες νομοθετεί παράνομα σε διεθνείς συμβάσεις και οι διορισμένοι υπουργοί-υπάλληλοι των τραπεζών δεν απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των βουλευτών. Το Κοινοβούλιο έχει καταργηθεί. Σιγά-σιγά με νομοθετήματα προχωρούν στην παράδοση του ελληνικού λαού, της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας στις τράπεζες και στις εισπρακτικές εταιρείες. Και αυτό αφορά όλους μας.

Όταν με ρώτησαν χθες στην Κάτω Αχαγιά, τους απάντησα με αυτό το οποίο περιέγραφε ο Μπρεχτ και το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Κάποια στιγμή ο Μπρεχτ έγραψε «προχθές ήρθαν να πάρουν τον γείτονά μου που ήταν Εβραίος. Δεν φώναξα, δεν με ένοιαζε γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Χθες ήρθαν να πάρουν τον γείτονά μου που ήταν κομμουνιστής. Δεν αντιστάθηκα, δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Σήμερα ήρθαν να πάρουν εμένα, όμως δεν υπάρχει κανείς για να φωνάξει». Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην πατρίδα μας.

Μας αφορά όλους η συνέχιση αυτής της πολιτικής. Αφορά πρώτα από όλα τις οικογένειές μας, γιατί η κρίση έχει μεταμορφωθεί σε μια ανθρωπιστική κρίση. Βλέπουμε ότι πρώτος στόχος είναι η ιδιωτική περιουσία. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεται κανείς, είτε είναι εργαζόμενος, είτε άνεργος, είτε συνταξιούχος, είτε είναι μικρομεσαίος επαγγελματίας, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε είναι στρατιωτικός, αστυνομικός, δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στα συνεχή χαράτσια και στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

Εκείνος ο οποίος κατέχει ένα χωράφι ή ένα κεραμίδι, που έλεγαν οι παλιότεροι, δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο του. Από την επόμενη μέρα, σύντομα, θα έρθουν εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες θα αναλάβουν την είσπραξη των φόρων. Και με ποιο δίκαιο; Το Αγγλικό δίκαιο. Όλα τα δάνεια, τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά που έδιναν αφειδώς οι τραπεζίτες τα προηγούμενα χρόνια, έχουν μετατραπεί σε εγγυήσεις που έχουν σταλεί στον EFSF. Απόφαση θα παίρνουν τα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Οι ίδιες οι εισπρακτικές εταιρίες που θα αναλάβουν την είσπραξη, θα αναλάβουν και τους φόρους. Γι’ αυτό έκλεισαν τις ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι εισπρακτικές αυτές εταιρίες να έρθουν και να δημεύσουν τις περιουσίες των Ελλήνων.

Τους απαντάμε, από εδώ, από την Πάτρα, σε όποιο σπίτι και να πάτε, σε όποια οικογένεια και να πάτε, θα έχετε να αντιμετωπίσετε το σύνολο του ελληνικού λαού. Είναι το δικό μας σπίτι και η δική μας οικογένεια.

Θα μας βρείτε όλους εκεί. Θα βρείτε εκεί εκείνους που μέχρι χθες πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, εκείνους που πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που έλεγε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», εκείνους που πίστεψαν στο δημοκρατικό Κέντρο. Θα είμαστε εκεί, ακόμη και εκείνοι που πίστεψαν στην πατριωτική Αριστερά, θα είμαστε εκεί ενωμένοι, όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δημοκράτες.

Η επίθεση στις οικογένειες γίνεται ακόμη και με τα απλά πράγματα.  Με το κλείσιμο των ΤΕΙ προσπαθούν να δημιουργήσουν -μέσω του προγράμματος «Αθηνά» - τη φυγή της νεολαίας μας. Εδώ στην Πάτρα μαθαίνω ότι κλείνουν το ΤΕΙ του Αιγίου και 27.000 παιδιά θα πεταχτούν στο δρόμο. Θα πρέπει να αλλάξουν πόλη, να βρουν άλλο σπίτι για να μείνουν και οι οικογένειές τους θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος. 

Βλέπουμε ότι χτυπούν ακόμη και την Υγεία, μέσω της απαξίωσης των νοσοκομείων. Παιδεία, Υγεία αποτελούν τον στόχο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και βεβαίως η προσωπική ελευθερία. Για 5.000 ευρώ, λέει, οφειλή προς τις εφορίες, θα συλλαμβάνονται οι Έλληνες. Πόσους θα συλλάβετε; Θα μας συλλάβετε όλους; Ελάτε να μας συλλάβετε γιατί πολύ σύντομα θα έρθουμε εμείς να συλλάβουμε εσάς.  

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα Κίνημα που περιλαμβάνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο.  Δεν είμαστε μια φωνή διαμαρτυρίας. Δεν είμαστε ένα Κίνημα το οποίο ξέρει μόνο να λέει «όχι» στους δανειστές, να χτυπάει τη Μέρκελ ή να χτυπάει τους τραπεζίτες. Είμαστε ένα Κίνημα που κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να βγούμε από το μνημόνιο.  

Γιατί κάποιοι, φαίνεται, είναι στις λίστες του Χριστοφοράκου και εκβιάζονται από τη Μέρκελ και την πολιτική της Γερμανίας, προκειμένου να εκτελούν το σχέδιο παράδοσης της χώρας.

Κάποιοι τα «άρπαξαν» στο παρελθόν και τους έχουν γραμμένους στα κατάστιχά τους, με αποτέλεσμα να τους εκβιάζουν και να εκτελούν την πολιτική της παράδοσης της χώρας. Κάποιοι είναι δοσίλογοι και συνεργάτες των κατακτητών, αυτή είναι η αλήθεια. 

Το μήνυμα που τους στέλνουμε, από εδώ, από την Αχαΐα είναι: «μαζέψτε τα τώρα και φύγετε, αλλά δεν θα φύγετε χωρίς να πληρώσετε. Έχουμε βγάλει το λογαριασμό και ο λογαριασμός είναι και ποινικός και αστικός». Θα δημευθούν οι περιουσίες όχι των Ελλήνων οικογενειαρχών, αλλά οι περιουσίες εκείνων οι οποίοι κατέκλεψαν την Ελλάδα, εκείνων που λήστεψαν τον ελληνικό λαό.

Χθες το μεσημέρι περνώντας από την Ηλεία, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας μου είπε ότι από τα 100 εκατομμύρια περίπου που είχαν μαζευτεί για τους πυρόπληκτους, δεν πήγε ούτε ένα ευρώ για να δοθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους της Ηλείας. Αντίθετα, έδωσαν 21 εκατομμύρια στους εργολάβους της «περίφημης» Ολυμπίας Οδού.

Εδώ, αν δει κανείς ως τρίτος την κατάσταση που έχει επικρατήσει στους τρεις νομούς, αρχίζοντας από την Κορινθία και προχωρώντας στην Αχαΐα, αλλά και την Ηλεία, οι δρόμοι είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση. Σκοτώνονται, από ότι με πληροφορούσε η τροχαία, αρκετοί κάθε χρόνο, μισή κωμόπολη «φεύγει» κάθε χρόνο, λόγω του εθνικού δικτύου. Και όμως τα λεφτά είχαν μπει. Τα χρήματα αυτά τα έκλεψαν κάποιοι και τα έβαλαν στις ειδικές μαύρες σακούλες της μεταπολίτευσης. Αυτές τις μαύρες σακούλες εμείς και θα τις βρούμε και θα τις επιστρέψουν πίσω και θα απαλλάξουμε την χώρα από αυτούς.

Κάναμε προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην Εθνική μας Αντιπρόταση. Μια από αυτές είναι για παράδειγμα, η ρύθμιση όλων των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 100, 200 ή 300 δόσεις, σε έναν ειδικό λογαριασμό, για να βγουν από τον «Τειρεσία», να πάρουν την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να φύγουν τα λουκέτα από τις επιχειρήσεις, να επαναπροσλάβουν το προσωπικό και να ξαναρχίσουν να δουλεύουν. Αυτά δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον Ελληνικό λαό.

Προτείναμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης στο 1 ευρώ, ώστε να μπορέσει να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος, αλλά παράλληλα να μπορέσει να λειτουργήσει ο τουρισμός, να δουλέψουν οι μεταφορές, να μπορέσουν να θερμαίνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στις ορεινές περιοχές εκείνοι οι οποίοι έβαλαν μαγκάλια μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα οικογένειες σήμερα να κλαίνε τα παιδιά που «έφυγαν».

Κάναμε προτάσεις συγκεκριμένες για το κούρεμα των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων όλων των πολιτών. Δείξαμε πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο. Δείξαμε ότι υπάρχει άλλη μέρα, υπάρχει ελπίδα και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Να ευχαριστήσω τους πολιτευτές μας και τις συντονιστικές επιτροπές και να ζητήσω από εσάς, εδώ στο προσυνέδριο, να πάρετε εσείς το βήμα, να μην ακούσετε εμάς να μονολογούμε και να προτείνετε λύσεις, γιατί το προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να ακούσει τους πολίτες, να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική μας, να αποφασίσουμε μαζί τα πάντα και όταν λέω τα πάντα εννοώ ακόμα και τις συνεργασίες τις οποίες θα κάνουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό κίνημα που θα μας δώσει την κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πλέον πρέπει να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, όπου όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την πολιτική αυτή που οδηγεί στον εθνικό διχασμό. Η νέα τάξη πραγμάτων και οι σημερινοί κυβερνώντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν το μεγάλο όπλο κατά του ελληνισμού, που είναι ο διχασμός. Δημιούργησαν ένα νεοναζιστικό κόμμα, νομιμοποιώντας τους ναζιστές, κάνοντας υπουργούς δύο καθοδηγητές από αυτούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για να κάνουν τον «κακό», ο οποίος θα είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στο «λογικό» μνημόνιο κι εκεί εμείς τους χαλάσαμε τη «σούπα». Εκεί γεννήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η δημοκρατική δύναμη εκείνη που έδειξε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.

Ελάτε λοιπόν εδώ, πάρτε το βήμα. Όλες οι φωνές θα ακουστούν και εκείνες που θέλουν να υπάρξει διεύρυνση και εκείνες που δεν θέλουν να υπάρξει διεύρυνση. Αλλά όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι αποφάσεις δημοκρατικές, αποφάσεις μέσα από το συνέδριο, αποφάσεις που όλοι μας θα σεβαστούμε και θα προχωρήσουμε στο αύριο.

Τελειώνω λέγοντάς σας ότι οι ημέρες που έρχονται μέχρι την απαλλαγή της χώρας, είναι ημέρες που θα πρέπει όλοι να εργασθούμε σκληρά μαζί με τους συμπολίτες μας. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει η επανάσταση του ελληνικού λαού αν ο καθένας από εμάς δεν βγει έξω να πιάσει στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά ,στο σχολείο, στο ΤΕΙ , στην πλατεία, στην καφετέρια, τις Έλληνιδες και τους Έλληνες που έχουν φοβηθεί από αυτή την τακτική της σημερινής κυβέρνησης, από το «δόγμα του σοκ». Από αυτούς που φοβήθηκαν όταν τους είπε ο Σαμαράς προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξουν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο αν δεν τους ψηφίσουν, από εκείνους που τρόμαξαν όταν τους είπε ο Βενιζέλος ότι θα πτωχεύσει η χώρα και δεν θα έχουμε να φάμε.

Πρέπει να βγούμε και να δώσουμε την ελπίδα στον ελληνικό λαό, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν στο Γοργοπόταμο οι προγονοί μας, όταν ενώθηκε ο ΕΔΕΣ με τον ΕΛΑΣ και τίναξαν στον αέρα το γεφύρι των Γερμανών. Μπορούμε να ενωθούμε και να μην πάμε στον εθνικό διχασμό αλλά στην εθνική ενότητα και να φέρουμε πάλι το χαμόγελο στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη σε όλους. Μαζί προχωράμε και θα σας ακούσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το κίνημα του αύριο.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου