ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Θέμα: «Ορθολογικές προτάσεις ελεύθερων επαγγελματιών Θεσσαλονίκης για τη διάσωση του ΟΑΕΕ»
  
Κύριε Υπουργέ,

Η διαμορφούμενη λόγω της οικονομικής κρίσης κατάσταση, απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις της Πολιτείας προς αποφυγή της χρεοκοπίας των ασφαλιστικών μας ταμείων η οποία είναι «Προ των Πυλών».

Σήμερα, οι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι πολίτες, είναι εντελώς στο περιθώριο και «εκτός συστήματος», χωρίς επίδομα ανεργίας οι περισσότεροι χωρίς ασφάλιση, με συνέπεια να μην καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές, η αγορά να έχει παγώσει και τα ταμεία να βουλιάζουν.

Θεωρούμε πολύ θετική την πρόταση που μας απεύθυναν ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι διαμαρτύρονται για 70% πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών τους και οι οποίοι ζητούν να υπάρξει νέα ορθολογικότερη ρύθμιση τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στον ΟΑΕΕ, να μπορούν να ρυθμίσουν τα οφειλόμενα σε βάθος τριετίας με 300 ευρώ δόση το δίμηνο, συν 700 ευρώ εισφορά δίμηνη υπαγόμενοι σε κατώτερη κατηγορία ασφάλισης, ώστε να είναι δυνατή η ομαλοποίηση των οφειλών τους.

Είναι μια πρόταση που θεωρείται πολύ πιο βελτιωμένη από την ήδη νομοθετημένη και υπάρχουσα ρύθμιση, στην οποία πολύ λίγοι ελεύθεροι επαγγελματίες μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η οποία τουλάχιστον είναι σε θέση να φέρει έσοδα στον ΟΑΕΕ.

Ερωτάστε:

  1. Υπάρχει η πολιτική βούληση να διαμορφωθεί ένα λογικό πλαίσιο εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως αυτό τίθεται από την πρόταση των ελεύθερων επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης;
  2. Ποιες πολιτικές θα ακολουθήσετε ώστε να μην χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία;

Αθήνα 21/6/2013

Αρ. πρωτ. 12139

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου