ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ

Σ. Ξουλίδου: «Το μεγαλείο των ανδρών αυτών, που θυσίασαν τα πάντα στο βωμό της πατρίδας, αποτελεί πρότυπο ήθους, κύρους και φρόνησης. Υπήρξαν οι ενσαρκωτές των ανθρωπίνων Αξιών και του Ελληνισμού»
  
Η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, παραβρέθηκε στο στρατόπεδο «Αν/γου Γ. ΚΑΤΣΑΝΗ» στη Ρεντίνα, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες, παρουσία του Αντιστράτηγου Βερίγου Ζαχαρία, και δήλωσε τα εξής:

«Το μεγαλείο των ανδρών, που θυσίασαν τα πάντα στο βωμό της πατρίδας, αποτελεί πρότυπο ήθους, κύρους και φρόνησης. Υπήρξαν οι ενσαρκωτές των ανθρωπίνων Αξιών και του Ελληνισμού.

Η θυσία τους καταγράφηκε στις πιο ένδοξες σελίδες της εθνικής ιστορίας και για εμάς τους νεώτερους, αποτελεί Ιερό Δίδαγμα. Τέτοια ιερή και βαθειά αντίληψη του χρέους έναντι της πατρίδας είχαν οι πεσόντες καταδρομείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ηρωισμού αποτέλεσε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομέων στην Κύπρο, που πολέμησε σα λιοντάρι και έπεσε από τα βόλια του Αττίλα, στις 21 Ιουλίου 1974, στον Άγιο Ιλαρίωνα στην περιοχή της Κυρήνειας. Μόλις 37 ετών χτυπήθηκε αλύπητα από τουρκικά πυρά, θύμα μπαμπεσιάς των εχθρών.

Η θυσία των αξιωματικών και οπλιτών (Ελλαδιτών και Ελληνοκύπριων) που έπεσαν μαχόμενοι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, για άλλη μια φορά στην ιστορία μας, ούτε δικαιώθηκε ούτε έγινε έστω σεβαστή από το επίσημο ελληνικό κράτος.

Θέλοντας, λοιπόν, να αποτίσω τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες υπέρ πάτρης, παραβρέθηκα στην επιμνημόσυνη δέηση με αίσθημα βαθύτατης συγκίνησης και ευγνωμοσύνης για τον ηρωισμό τους.

Με το έμβλημα της φιλοπατρίας πρέπει και εμείς να αγωνιστούμε σήμερα, προσπαθώντας να είμαστε πιστοί στα κελεύσματά της. Και εφόσον αγαπά την πατρίδα του ο Έλληνας και θυσιάζεται γι’ αυτή, αυτή δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου