ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΛΙΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 14 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ;»

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΜΣΕΝ;»


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετική με την προωθούμενη απαράδεκτη ρύθμιση για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου:

«Έχω μία απορία. Μπορεί να είναι και… βλακώδης για τα...λαμπερά λογιστικά μυαλά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία και την απευθύνω!

Αφορά τις ρυθμίσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

Πώς είναι δυνατόν όταν χρωστάς 5.000 ευρώ να σου επιτρέπουν ρύθμιση με 100 δόσεις και όταν χρωστάς πάνω από 5.000 ευρώ οι δόσεις να λιγοστεύουν;

Και πάλι ρωτώ με το δικό μου φτωχικό μυαλό, που φυσικά σε τίποτα δεν συγκρίνεται με το μυαλό του Γιάννη Στουρνάρα και του Χάρη Θεοχάρη:

Όταν κάποιος (και αυτοί είναι χιλιάδες) έχει εξοντωθεί από τα Μνημόνια, έχει μείνει άνεργος ή έχει κλείσει την επιχείρησή του και έμεινε με ένα μνημονιακό φέσι των 50.000 και 100.000 ευρώ (και βάλε) από τις περασμένες χρονιές που εργαζόταν, γιατί αυτός, που βρέθηκε με έναν τεράστιο όγκο οφειλών στην πλάτη του, να μην έχει τα οφέλη εκείνων που χρωστάνε μόλις 5.000 ευρώ, για να μπορέσει, επιτέλους, να κάνει μία λογική ρύθμιση, όπως το επιζητούν λογιστές, φοροτέχνες, Επιμελητήρια και Εμπορικές Ενώσεις;

Αντιλαμβάνομαι για μία ακόμα φορά ότι Στουρνάρας, Θεοχάρης και Σια δεν ιδρώνουν από ενοχές βλέποντας συμπολίτες να αυτοκτονούν ή να φυλακίζονται και υπακούουν με απόλυτη προσήλωση στις εντολές Τόμσεν για άλλο ένα μέτρο, τις κατασχέσεις ακινήτων σε όσους οδηγήθηκαν στην οικονομική ισοπέδωση από τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ με τους συνεταίρους τραπεζίτες της Μέρκελ και είναι πλέον ανήμποροι να ξοφλήσουν τα χρέη τους με τέτοιους απάνθρωπους και εξωπραγματικούς όρους.

Πραγματικά λυπάμαι που η Ελλάδα είναι στα χέρια αυτών των υπηρετών της τρόικας και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που οι επικεφαλείς της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης δεν αντιλαμβάνονται πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα των οφειλετών του Δημοσίου και αντί να βάλουν κάτω την κοινή λογική των απλών αριθμών, έχουν παραδώσει Ελληνίδες και Έλληνες (που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι μέχρι πριν δύο χρόνια και τώρα αδυνατούν να φοροδοτήσουν), στα χέρια του πιο στυγνού δήμιου. Του Τόμσεν. Γιατί αυτός είναι ο υποβολέας της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Και επιπλέον, αυτές οι ρυθμίσεις, το δείχνει η πρακτική, το δείχνει η στατιστική, δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση αύξηση των δημοσίων εσόδων από τους οφειλέτες του Δημοσίου. Η μαύρη τρύπα θα μεγαλώνει.

Υ.Γ. Γιατί δεν μιλάει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πέρυσι τον Ιανουάριο, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε περάσει από τη Βουλή νόμο για 60 δόσεις ανεξαρτήτως ποσού, ανεξάρτητα αν τον κατήργησε ο Πωλ Τόμσεν; Τι άλλαξε στη λογική του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα σε 14 μήνες;

Υ.Γ. Γιατί ο καινούργιος Τσάρος των Εφοριών Χάρης Θεοχάρης δεν έλαβε υπ’ όψη τα όσα του πρότεινα στην συνάντηση που πρόσφατα είχαμε στο Γραφείο του, προκειμένου οι ρυθμίσεις να συσχετισθούν με τα υφιστάμενα εισοδήματα και την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των οφειλετών;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου