ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η επικίνδυνη έξαρση της εγκληματικότητας στην Κρήτη»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην  Κρήτη και ιδιαίτερα στη Περιφέρεια Ηρακλείου. Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφία , δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών σε όλο το νησί με θύματα ιδιώτες, δημόσιο, εκκλησίες ενώ καθημερινό πλέον φαινόμενο είναι και οι επιθέσεις εναντίον συμπολιτών μας.

Ενδεικτικά αναφέρει αιματηρό επεισόδιο τη νύχτα της Καθαρά Δευτέρας στην περιοχή Μασταμπά στο Ηράκλειο.

Τροχοβίλα στην περιοχή των Γουβών, που βρισκόταν στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου κλάπηκε από αγνώστους.

Νέο χτύπημα αγνώστων δραστών σημειώθηκε σε εκκλησία. Τα παγκάρια των εκκλησιών αδειάζουν καθημερινά από τους ναούς, αλλά αυτή τη φορά στα Χανιά οι δράστες έκλεψαν ολόκληρη την καμπάνα. Λίγους μήνες πριν από κοντινή περιοχή είχε κλαπεί η προτομή του ήρωα σμηναγού Ηλιάκη.

Πριν από μία εβδομάδα  και λίγες ώρες μετά την κλοπή 8 τόνων ελαιολάδου από το Λασίθι, άγνωστοι έκλεψαν 11 παλέτες με κρασί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στις Μαλάδες με τις ζημιές να φτάνουν τα 10.000 ευρώ.

Πρόσφατα συνελήφθη άτομο το οποίο από αρχές Φεβρουαρίου έως μέσα Μάρτη είχε προχωρήσει σε 44 κλοπές και 7 απόπειρες σε ΙΧ.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει ενημέρωση από τον Υπουργό για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει και τις άμεσες ενέργειες του για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου