ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Λόγω των σοβαρών γεγονότων που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη Χαλκιδική σε βάρος των κατοίκων, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα υπέβαλε με επιστολή της αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να αποσταλεί στη Χαλκιδική αντιπροσωπεία βουλευτών από όλα τα κόμματα, ώστε να λάβουν γνώση και να σχηματίσουν γνώμη για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, με απώτερο στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.

Η επιστολή, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 758/8-3-2013 έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τα βίαια επεισόδια και οι εγκληματικές πράξεις που συνέβησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής πρόσφατα, σας είναι γνωστά. Μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής καταγγέλλει, ότι άτομα προσάγονται αδιάκριτα στην Αστυνομία και, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, τους λαμβάνεται γενετικό υλικό παρά τη θέλησή τους, χωρίς να έχουν συλληφθεί και συνεπώς, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα συμπαράστασης δικηγόρου. Δικηγόροι της περιοχής αλλά και της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν προς τα ΜΜΕ τα παραπάνω γεγονότα, με τα οποία παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων, οι οποίοι τελικά αντιμετωπίζονται όλοι ως ύποπτοι εμπλοκής ή και συμμετοχής στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στις Σκουριές, ακόμη και ανήλικοι μαθητές 14-15 ετών. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν η σημερινή ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερισσού, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Διευθυντή του ως άνω σχολείου, με αποτέλεσμα μαθητές, ευρισκόμενοι εντός του σχολείου, να λιποθυμήσουν και μία μαθήτρια να τραυματισθεί. Τα περιστατικά αυτά, τα οποία έλαβαν χώρα προφανώς μετά από σχεδιασμό και εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδια, επαληθεύτηκαν από εικόνες, οι οποίες προβλήθηκαν ευρύτατα από τα ΜΜΕ.

Όλα δείχνουν ότι η ένταση εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα πλέον, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας εναντίον πολιτών που αποσκοπεί στο να σταματήσει οποιαδήποτε ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων των περιοχών όπου έχουν παραχωρηθεί (χαρισθεί) τα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στην EL DORADO.

Ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σας ζητώ, λόγω του θεσμικού ρόλου σας, να ορίσετε αντιπροσωπεία Βουλευτών, κατά προτίμηση Δικηγόρων, που έχουν εκλεγεί από τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελούμενη από όλα τα κόμματα της Βουλής, προκειμένου να μεταβεί στη Χαλκιδική ώστε να σχηματίσει γνώμη και, κυρίως, με το θεσμικό ρόλο των Βουλευτών να προασπίσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, εντός και εκτός Βουλής.

Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις, περιοριζόμενη να τοποθετείται στην Ολομέλεια μέσω των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων, στους οποίους παρέχονται ένα ή δύο λεπτά ομιλίας επί του φλέγοντος αυτού θέματος. Τούτο μάλιστα, όταν τα κανάλια της τηλεόρασης αφιερώνουν ώρες στην διεξοδική τοποθέτηση επί του θέματος, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι αντικειμενική και αμερόληπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου