ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


 «Πολλά χρόνια πέρασαν από την 8η Μαρτίου 1857, οπότε έγινε η 1η εξέγερση των γυναικών με αίτημα την ισότητα και την ισονομία των δύο φύλων και πολλά βήματα έγιναν από τότε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών στον κόσμο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εορτασμούς και δάφνες.

Ένα εκατομμύριο θηλυκά βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας προγεννητικής επιλογής, ή και δολοφονίας τους μετά τη γέννησή τους. Οι γυναίκες γίνονται θύματα σε εγκλήματα τιμής, σε εγκλήματα για την προίκα, υφίστανται βιασμούς, ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, στέρηση βασικών δικαιωμάτων έκφρασης και συμμετοχής σε κοινωνικές και πολιτικές δράσεις. Στερούνται το αυτονόητο -για πολλούς από μας -δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Αλλά να μην πάμε μακριά, γιατί σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και κυρίως των γυναικών συνθλίβονται, οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, όπως και τα επιδόματα πολυτέκνων και μητρότητας. Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που οδηγήθηκαν στην ανεργία ή τη μαύρη εργασία.

Οι γυναίκες πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή τον αγώνα μας για ισονομία, ισοτιμία, εργασία και για την υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας.

Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, ως εργαζόμενη γυναίκα και ως εκλεγμένη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αισθάνομαι βαρύ το χρέος να πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της κάθε Ελληνίδας Γυναίκας, που βιώνει τη ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας των Μνημονίων. Για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον της πατρίδας μας, για ένα καλύτερο μέλλον σας καλώ όλες συμπαραστάτριες στον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου