ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Νότης Μαριάς: «Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) σχετικά με την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την επιστολή ο ΟΕΒΕΝΗ θέτει ζητήματα σε σχέση με το φορολογικό και ζητά τη μείωση του φόρου εισοδήματος (ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του φόρου ειδικά για τα μεγάλα ποσά, τη διαγραφή των προσαυξήσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής δόσεων του οικονομικού έτους 2012 και τη συνολική μείωση του Φ.Π.Α. στα επίπεδα του 2009.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ζητάει τη διαγραφή των προσαυξήσεων που έχει επιβάλει ο ΟΑΕΕ από 1-1-2010 έως και σήμερα και τη μη επιβολή νέων προσαυξήσεων. Επίσης ζητάει νέα ρύθμιση -για τις πραγματικές εισφορές και μόνο- αποσυνδεμένη από την καταβολή τρεχουσών εισφορών, την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, και τη διαγραφή των προσαυξήσεων που έχει επιβάλει το ΙΚΑ από 1-1-2010 και έως σήμερα και τη μη επιβολή νέων τουλάχιστον μέχρι και 31-12-2014.

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ ζητάει τη βελτίωση των όρων ένταξης στα υπάρχοντα προγράμματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος σε σχέση με τις τράπεζες ζητάει να αρχίσει πάλι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και να σταματήσουν οι τράπεζες να στρέφονται κατά των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς αυτές.


Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου