ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ»

Τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν, σύμφωνα με καταγγελίες, στο γήπεδο της Καλλονής στη Μυτιλήνη, όπου αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός Βόλου, επισημαίνει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται πως η αδράνεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης επέτρεψε σε τριάντα άτομα, τα οποία καθοδηγούσε τοπικό στέλεχος της ΕΥΠ με την ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα, να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να εκφοβίσουν την αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου ενώ παράλληλα υποστηρίζεται ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που παρακολούθησαν τον αγώνα δεν προστατεύτηκαν από τις οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών της Καλλονής, δεχόμενοι ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς.

Η κ. Χρυσοβελώνη ρωτά τον κ. Δένδια γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης δεν προστάτευσε την δημόσια τάξη, εάν είναι δυνατόν εν ενεργεία υπάλληλος της E.Υ.Π. να συμμετέχει σε τέτοιες ενέργειες και αν τελικά υπήρξε κάποια προνομιακή μεταχείριση του συναδέλφου τους, στελέχους της ΕΥΠ που φέρεται να πρωτοστάτησε στα επεισόδια.

«Ασφαλώς και θλίβομαι όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στους αγωνιστικούς χώρους. Θεωρώ ότι είναι απαράβατη υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει και να διαφυλάξει τη δημόσια τάξη κατά τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων.

Ο αθλητισμός συμβολίζει διαχρονικά την συναδέλφωση και την κατάκτηση υψηλών στόχων. Αυτός ο συμβολισμός δεν αντικατοπτρίζεται στα συμβάντα που καταγγέλλεται ότι έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη.


Η πεποίθησή μου είναι ότι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και οι φίλαθλοί του έπρεπε να προστατευθούν, όπως και όλες οι ομάδες καθώς και οι φίλαθλοί τους σε ανάλογες περιπτώσεις» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου