ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν.3896/10»

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα γίνουμε η ανθρώπινη ασπίδα που θα ανατρέψει κάθε επίδοξη βούληση των τραπεζιτών να διαλύσουν τις οικογενειακές εστίες. Σας εγγυόμαστε ότι δεν θα περάσει!»
  
«Κυρίες και κύριοι, συνάδερφοι,

η οικονομική ύφεση που μαστίζει σήμερα τη χώρα, οφείλεται, όπως έχουν πια παραδεχτεί ΟΛΟΙ, στις πολιτικές του Μνημονίου της απαξίωσης και της εξαθλίωσης.

Η απορρύθμιση της αγοράς και η απουσία προληπτικών μέτρων επεκτείνουν και βαθαίνουν την φτώχεια και τον αποκλεισμό και επηρεάζουν συθέμελα ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα.

Ποιος θα μπορέσει, κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, να ανταποκριθεί στην εξόφληση των οφειλών του, όταν στην πλειοψηφία τους τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, και κυρίως τη ΔΕΗ και τα χαράτσια, που τους έχουν επιβληθεί παράνομα και καταχρηστικά;

Με τη ψήφιση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει ο δρόμος για τις κατασχέσεις ακινήτων. Ο μεγάλος αριθμός δανειοληπτών αποκλείεται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, εφόσον απευθύνεται μόνο σε όσους μέχρι σήμερα είναι ενήμεροι.

Για μια ακόμα φορά οι μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της τρομερής οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μένουν έξω από τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Το σχέδιο νόμου που καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε, αποτελεί έναν εμπαιγμό για τους παγιδευμένους Έλληνες δανειολήπτες, αφού δεν λύνει ουσιαστικά κανένα το πρόβλημα.

Ξέρετε τί αντιλαμβάνονται τελικά, κύριοι της κυβέρνησης, όσοι μας παρακολουθούν; Ότι δεν επιθυμείτε ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας για όλους τους Έλληνες. Θέλετε την ελληνική οικογένεια να δυσπραγεί και να ταλανίζεται εγκλωβισμένη μέσα σε δαιδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις και διακανονισμούς που εξυπηρετούν συμφέροντα τραπεζικών και επιχειρησιακών κύκλων και αφήνουν απροστάτευτο τον ελληνικό λαό!


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα γίνουμε η ανθρώπινη ασπίδα που θα ανατρέψει κάθε επίδοξη βούληση των τραπεζιτών να διαλύσουν τις οικογενειακές εστίες. Σας εγγυόμαστε ότι δεν θα περάσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου