ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

«ΑΛΛΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ. Η ΕΡΤ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ»

«ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»
  
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής νέα  δήλωση για την ΕΡΤ:

«Ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού.

Αλλά άλλο εξορθολογισμός που τον θέλουν και οι ίδιοι οι συνεπείς εργαζόμενοι και άλλο οι συγκυβερνώντες να διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα, στέλνοντας, μάλιστα, στην ανεργία και άλλους πολίτες. Και ούτε μπορούν να ριχθούν στη πυρά όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, μου φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η ίδια η φωνή της Ελλάδας.

Δεν μπορώ, επίσης, να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.

Όπως διαβλέπω με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ Α.Ε. βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης.

Και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα, η ΕΡΤ υπηρετεί και εθνικούς σκοπούς, με εκπομπές που απευθύνονται ακόμα και στην Ομογένεια.

Και κάτι ακόμα:


Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άλλη μία, πολλοστή, υπογραφή σας σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθιστώντας τη Βουλή των Ελλήνων κάλαθο δεδομένων αποφάσεων, χωρίς κοινοβουλευτική διαβούλευση; Πάλι μας καταργείτε; Αντιλαμβάνεσθε το βάρος της ευθύνης σας σε διαδικασίες που δεν αφορούν πραγματικές έκτακτες καταστάσεις, όπως επιτάσσει  το Σύνταγμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου