ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η μη πρόσληψη ιατρών στα νοσοκομεία δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους και στην υγεία των ασθενών»
  
Η μεγάλη έλλειψη ιατρών στα Νοσοκομεία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στους ίδιους τους ιατρούς.

Η τελευταία προκήρυξη, που αφορούσε την πρόσληψη 2000 Επιμελητών Β’ στο ΕΣΥ, για την κάλυψη ιατρικών αναγκών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έγινε το 2009. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κριθεί επιτυχώς για τις θέσεις αυτές, αλλά το Υπουργείο αρνείται να τους διορίσει.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, όλοι οι διορισμοί έχουν παγώσει, με αποτέλεσμα, πολλά Νοσοκομεία να υπολειτουργούν ή να οδηγούνται σε κλείσιμο, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αλλά και άλλων ελλείψεων, ενώ, συγχρόνως, πολλοί νέοι ιατροί οδηγούνται αναγκαστικά σε μετανάστευση, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησής τους, ούτε στο Ε.Σ.Υ., ούτε στον ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι, οι ελλείψεις ιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας υπολογίζονται περίπου σε 6.500 και στον ΕΟΠΥΥ άνω των 10.000.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, που διέρχεται ο Ελληνικός λαός, επιβάλλεται να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, που έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ και ιδίως των Νοσοκομείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Επιβάλλεται να γίνει άμεσα η πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, ενόψει, μάλιστα και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία, όπως λέγεται, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας μεγάλος αριθμός τουριστών.

Μετά ταύτα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα προχωρήσετε άμεσα στον διορισμό των ιατρών, των οποίων έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις;
  2. Θα προχωρήσετε σε διορισμό των ιατρών, ούτως ώστε να στελεχωθούν τα Δημόσια Νοσοκομεία - και ιδιαίτερα των νησιών, λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου;

10-06-2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου