ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομέαρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση για τη διάλυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, η οποία μεταξύ άλλων αφορά και την ΕΡΤ, δήλωσε τα εξής:

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση διαλύει Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις και την ΕΡΤ, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται τεράστιο πολιτικό ζήτημα, αφού δεν υπογράφεται από τέσσερις υπουργούς.

Δεν υπογράφεται από τον κ. Αντώνη Μανιτάκη, τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, τον κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Εδώ είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έτσι δημιουργείται πλέον ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα εάν αυτή τη στιγμή υπάρχει συνοχή στην κυβέρνηση ή όχι.

Το θέμα για μας είναι καθοριστικό διότι πέραν της αντισυνταγματικότητας, πολιτικά αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση έχει διαλυθεί και πρέπει τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πιστεύετε ότι αυτή η Πράξη θα επηρεάσει και το κανάλι της Βουλής;


Ν. ΜΑΡΙΑΣ: Το κανάλι της Βουλής είναι ένα κανάλι που πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί στη Βουλή, υπό τον έλεγχο της ίδιας της Βουλής για να μπορούμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να μην  ελέγχει και να μην φιλτράρει η τρόικα τις απόψεις της αντιμνημονιακής δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου