ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

Την κατακραυγή της για την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί πραξικοπηματικά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξέφρασε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων.

Η κα Σταυρούλα Ξουλίδου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η πραξικοπηματική απόφαση της κατάργησης της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαξίωση κάθε έννοιας δημοκρατικού θεσμού και έγκλημα έναντι του Ελληνικού λαού. Οι χουντικές πρακτικές της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Όσους δημόσιους οργανισμούς δεν μπορούν να ξεπουλήσουν, τους κλείνουν σε μια νύχτα.

Η στάση τους μαρτυρά τη μνημονιακή τους υποτέλεια και ταυτόχρονα αποτελεί προάγγελο αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει στο Δημόσιο, γενικά. Απολύσεις χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς δικαιοσύνη, αρκεί να εξυπηρετούνται οι επιταγές της τρόικα.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας με τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, τους 29 ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα τρία μουσικά σύνολα, το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα www.ert.gr και το ψηφιακό αρχείο αποτελεί δημόσια κοινωνική υπηρεσία με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο. Καλύπτει ολόκληρη τη γεωγραφική επικράτεια της χώρας και φτάνει μέχρι τον τελευταίο κάτοικο της πιο απομακρυσμένης και δυσπρόσιτης περιοχής.

Οφείλει, λοιπόν, να προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και την εθνική μας ταυτότητα και να μεταφέρει τη φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, συνδέοντας τους απανταχού Έλληνες με την πατρίδα. Να είναι σημείο αναφοράς της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας. Αυτή την κρατική τηλεόραση θέλουμε ως Έλληνες και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αγωνιστούμε για την διαμόρφωση αυτού του θεσμικού πλαισίου.


Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά της τρικομματικής συγκυβέρνησης και καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν και να συνυπογράψουν. Η φωνή της Ελλάδας στα ακριτικά νησιά, στη Θράκη και στην ομογένεια δεν θα αφήσουμε να σιωπήσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου