ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Ο θίασος της τρικομματικής κυβέρνησης απεφάσισε να κλείσει την ιστορική συχνότητα της ΕΡΤ, αφήνοντας στο δρόμο τουλάχιστον 2.656 εργαζομένους. Με περισσό μάλιστα θράσος ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος τύπου της ΤΡΟΙΚΑ δήλωσε πως είναι μία απόφαση τομή για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, καθώς η εποχή των παχέων αγελάδων έλαβε τέλος. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της λέξης εξυγίανση. Όπως εμείς, η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει, η χθεσινή πράξη, αποτελεί μόνο ένα από μια σειρά λουκέτων σε οργανισμούς που έρχεται προκειμένου να καλυφθεί η απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ για 20.000 απολύσεις.

Ενημερώνουμε τον ανεκδιήγητο και θρασύτατο χαρτογιακά πως, ένα χρόνο πριν, άλλα δήλωνε για τη δυναμική και τις δυνατότητες της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, διερωτώμενος πώς το κλείσιμό της θα ευνοούσε το ελληνικό δημόσιο. Προφανώς κάποιοι κύριοι εκ δυτικών του έλυσαν τις απορίες.

Η 19η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πραξικοπηματικού χαρακτήρα, καθώς οι «κύριοι» της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη δύναμης στην ανθρωποβόρα όρεξή τους και νομιμοποιεί την πρακτική των αιφνιδιαστικών και με φασιστικό τρόπο απολύσεων. Η κυβέρνηση καταπατά την Ευρωπαϊκή Συνθήκη του Άμστερνταμ και συγκεκριμένα το «Πρωτόκολλο για το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη» θέτοντας την Ελλάδα ως αντικείμενο χλευασμού από τον διεθνή τύπο και την καθιστά αυτόματα τριτοκοσμική και μη δημοκρατική χώρα.

Η συντριβή του δικαιώματος στην ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού, με το παράλληλο κλείσιμο και του καναλιού της Βουλής και άλλων υποσταθμών, θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα τους. Η προσπάθεια εκ νέου ανοίγματος μίας «δημόσια αλλά όχι κρατικής», όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, νέας Υ.ΕΝ.Ε.Δ. καταμαρτυρά το πασιφανές: η κυβέρνηση φοβάται, όπως κάθε καθεστώς, την απρόσκοπτη και ελεύθερη ενημέρωση. Εμείς, οι νέοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θυμόμαστε ένα από τα τελευταία ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο «Χούντα είναι θα περάσει»…


Συμβάλλουμε με κάθε μέσο και τρόπο σε αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αντισταθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου