ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε, σήμερα, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλειος Καπερνάρος, σχετικά με την δημοσίευση, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, των προσωπικών δεδομένων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι φέρονται να τίθενται σε διαθεσιμότητα, βάσει των διατάξεων του προς ψήφιση νομοσχεδίου με τίτλο: «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις».
 Η δημοσίευση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συνιστά τέλεση αξιόποινης πράξης, εκ μέρους των αρμοδίων του εν λόγω Υπουργείου, καθώς η προστασία τους αποτελεί συνταγματική επιταγή. Με την δημοσίευση της λίστας, τα πρόσωπα που φέρονται να τίθενται σε διαθεσιμότητα καταδικάζονται a priori για παραβίαση των καθηκόντων τους εκδιωκόμενοι με τον τρόπο αυτό στο έκνομο περιθώριο. Η ντροπιαστική καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών είναι πρόδηλη από αυτή την κίνηση του Υπουργείου, καθώς το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τους εκπροσώπους του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Με απολυταρχικές διαδικασίες η υποτελής Κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Παιδείας, Αποφάσισε και Διέταξε, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τους θεσμούς.


Επισυνάπτεται σε μορφή αρχείου PDF η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου