ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

«Κύριε Υπουργέ, δια του κυρίου Προέδρου, βεβαίως γιατί είναι λειτουργική η θέση μας, θέλω εκμεταλλευόμενος μία δήλωσή σας που άκουσα τις προάλλες στην τηλεόραση ότι πειθαρχήσατε στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και ότι εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως είπατε, να διαφωνήσω μαζί σας λέγοντας ότι ήσασταν αναληθής. Εάν εμμένετε στην άποψή σας αυτή, εξακολουθείτε να είστε αναληθής. Γιατί; Θα περιοριστώ μόνο σε θέματα ακριβώς νομικά και ουσιαστικά με αφορμή την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή από το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο για τα θέματα αυτά της ΕΡΤ και μόνο για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατ’ αρχάς, όπως έχουμε πει, η θέση μας ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι καθαρή και ισχύουν όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα. Σας το τονίζουμε για να μην δοθεί η ερμηνεία ότι το κάνουμε αυτό γιατί είμαστε εναντίον του εξορθολογισμού της ΕΡΤ και άλλα τινά. Για να καταλάβετε τοις πράγμασι τι εννοούμε, σας λέμε ότι από την ημέρα που η κυβέρνησή σας έχει αρχίσει να ασκεί εξουσία, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Νοέμβριο του 2012, εμείς τι κάναμε; Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει την άμεση και αποκλειστική ευθύνη της εποπτείας σε όλα τα κανάλια, τα οποία σημειωτέον - για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, που του φτιάχνουν την αντίληψη - είναι χωρίς άδεια, είναι έκνομα, διότι στερούνται της κανονικής και νομίμου αδείας λειτουργίας.

Τι κάνει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο; Δεν κάνει τη δουλειά του από τους διορισμένους σε αυτό υπαλλήλους. Δηλαδή, σύμφωνα με το έγγραφο της στατιστικής της ΕΡΤ και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουμε το 7,6% ως συνταγματική μεταχείριση και να καλούνται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε εκπομπές λόγου στη ΝΕΤ ίσο με το ποσοστό που πήραμε στις εκλογές, δηλαδή τουλάχιστον το 7,6%. Ξέρετε με τις στατιστικές της ΝΕΤ πόσο μας έπαιξε στο διάστημα αυτό η ΝΕΤ που την πληρώνει ο ελληνικός λαός; 4,2%. Πήρατε περίπου 28% νομίζω στις εκλογές και τη Νέα Δημοκρατία η ΝΕΤ, που πληρώνεται από τα λεφτά του ελληνικού λαού, την έπαιξε 42%.

Αυτά είναι τα μαθήματα Δημοκρατίας στα οποία πράγματι πρέπει να προσφύγετε και να αγοράσετε πολλά εγχειρίδια, γι’ αυτή τη δημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησής σας απέναντι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Την τελευταία θέση είχαμε εμείς. Το ξέραμε το ριζικό μας. Ξέραμε ότι είμαστε αποκομμένοι από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όχι όμως, από τα κρατικά. Δεν λέω τα δημόσια, γιατί τα έχετε κάνει κρατικά, δημόσιο δεν ισχύει. Είστε κράτος και τα έχετε κάνει κρατικά. Γι’ αυτό και θα προσφεύγουμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εμείς δεν έχουμε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν έχουμε εφημερίδες. Δεν έχουμε εργολάβους εκδότες να μας υποστηρίζουν από πίσω μας. Έχουμε μόνο μπροστά μας και αντιμετωπίζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Όσο, λοιπόν, αδικούμεθα θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Εσείς προσφεύγετε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμείς στη Δικαιοσύνη. Θα γεμίσουμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με μηνυτήριες αναφορές και αυτό είναι προειδοποίηση. Τι έχουμε κάνει με τη μηνυτήρια αναφορά; Διετάχθη προκαταρκτική εξέταση και τώρα είναι στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ορίσει εισήγηση.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Τι εκβίαση και απειλή έφαγε ο ελληνικός λαός; Και τις τριάντα τρεις έδρες μας του Μαΐου θέλατε να τις κατεβάσετε για ευνόητους λόγους, για να μην έχουμε τριάντα υπογραφές. Έτσι έγινε τον Ιούνιο. Κλείνει η παρένθεση.

Λέμε, λοιπόν, ότι είχαμε είκοσι Βουλευτές.

Από τότε που ορκιστήκατε κυβέρνηση μέχρι το Νοέμβριο, το 50% δεν είχε κληθεί ούτε μία φορά στη ΝΕΤ να λάβει μέρος σε εκπομπές λόγου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε κληθεί έντεκα φορές, σύμφωνα με στοιχεία από το προσωπικό του site.
Λοιπόν, ποια Δημοκρατία; Ποια ίση μεταχείριση; Ποιο Σύνταγμα; Ποια αρχή αναλογικότητος; Τα έχετε ξεφτιλίσει όλα!

Σχετικά με το θέμα μας, είπατε ότι πειθαρχήσατε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό είναι ψευδέστατο. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας «…Ορίζεται πλην άλλων ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παράγραφος 1 του ν. 1730/1987, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παράγραφος 1 του ν. 1866/1989 συμβολή…» - προσέξτε - «…δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας». «Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το νόμο» λέει ο κ. Μενουδάκος «αναστέλλω την ανενέργεια και την κατάργηση και την διακοπή της μεταδόσεως των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών». Αυτό είναι το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και ερωτώ, όχι εσάς, αλλά ένα παιδί του δημοτικού: Έχει τέτοια ροή η ΕΡΤ, ώστε να εξασφαλίζει, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Μενουδάκου, τη μόρφωση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας με τον Καραγκιόζη που παίζετε; Ανταποκρίνεται αυτό στο σκεπτικό της πενταμελούς Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας που σας διέταξε, αναστέλλοντας αυτά που αποφασίσατε, να έχει ροή η ΕΡΤ; Σαφώς όχι! Να, γιατί λέτε ψέματα. Να, γιατί κοροϊδεύετε και τον εαυτό σας και τον ελληνικό λαό.

Και έρχεται και ένα μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Καραμανώφ, και λέει «Η κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ ΑΕ χωρίς την ταυτόχρονη ίδρυση νέου αντίστοιχου φορές δυναμένου ως εκ της νομικής του φύσεως να τη διαδεχτεί στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ως διαχειριστή δημόσιας υπηρεσίας, η οποία αποτελεί συγχρόνως αγαθό μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος κατά το ενωσιακό δίκαιο, έχει ως σφόδρα πιθανολογούμενη συνέπεια να αποστερηθεί η ΕΡΤ ΑΕ, μόνος μέχρι σήμερα φορέας ασκήσεως της δημόσιας υπηρεσίας ραδιοτηλεόρασης υπό τη λειτουργική της έννοια, μεταξύ άλλων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τα οποία θα ηδύνατο να ασκήσει κατά τον μεσολαβούν μέχρι την ίδρυση του νέου δημόσιου φορέα χρονικό διάστημα.

Με άλλα λόγια η κ. Καραμανώφ είπε ότι έπρεπε να έχετε ήδη έτοιμο, πανέτοιμο, το νέο φορέα, έτσι ώστε να μην μπει λουκέτο, να μην μπει «μαύρο». Έπρεπε να έχετε έτοιμο το φορέα που έρχεται σε δεύτερο στάδιο. Λέει σε εσάς και στον κ. Στουρνάρα να φτιάξετε την επόμενη κατάσταση εξορθολογισμού κλπ.

Πάμε στα επόμενα νομικά θέματα. Κατ’ αρχάς με την παράβαση που κάνετε, σύμφωνα με το 232Α, εάν ήσασταν φυσικά πρόσωπα θα είχατε προσωποκρατηθεί δια της αυτοφώρου διαδικασίας, διότι έχετε τελέσει ποινικό αδίκημα. Βέβαια έρχεται ο ν. 3126 που σας απαλλάσσει, αφού προβλέπει ότι Υπουργοί δεν συλλαμβάνονται, δεν κρατούνται, και πολλά άλλα «δεν». Ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 232Α λέει ότι αν δεν εκτελείτε προσωρινή διαταγή, συλλαμβάνεστε. Εσείς τη γλιτώνετε γιατί είστε Υπουργοί.

Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι νομικά ανυπόστατη, κύριε Υπουργέ. Και είναι νομικά ανυπόστατη, διότι λείπει η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί τυπική προϋπόθεση που επιβάλει το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος των Ελλήνων. Οι Υπουργοί που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ δεν την υπέγραψαν, όπως επίσης δεν υπέγραψαν ούτε τη φερόμενη ως πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία πρέπει να διερευνηθεί υπό ποίας συνθήκας υποβλήθηκε και επιβλήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υπογράψει. Επαναλαμβάνω «και επιβλήθηκε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ό,τι του πας το υπογράφει. Πρέπει, όμως, να τον τιμήσω σήμερα, προσωπικά, διότι δεν ζήτησε - και αυτό είναι προς τιμήν του και προς τιμήν μου εμένα ως Έλληνα πολίτου - να τον συναντήσει ο διεφθαρμένος Σόιμπλε που επισκέπτεται σήμερα τα ιερά χώματα της πατρίδος μου με τα βρώμικα πόδια του.

Εν πάση περιπτώσει, έχουμε και άλλα νομικά θέματα. Από το κλείσιμο της ΕΡΤ ποιο επαχθές αποτέλεσμα έχουμε; Έχουμε τη ζημία του ελληνικού δημοσίου ύψους 300 εκατομμυρίων έως 500 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τόσο θα κοστίσουν οι αποζημιώσεις προσωπικού, η διακοπή εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ, η ακύρωση των προγραμματισμένων εκπομπών, η αδυναμία εκτέλεσης συμβατικών υποχρεώσεων, κάλυψης γεγονότων κλπ.

Εγείρεται λοιπόν ζήτημα περί τελέσεως του εγκλήματος της απιστίας κατά του δημοσίου και μάλιστα με την κακουργηματική του μορφή. Θα θυμάστε το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα. Το έχουμε πρόσφατο.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έρχεται και σας βαρύνει είναι ότι έχετε προβεί σε παράνομη απόλυση του προσωπικού. Αποσύρατε εχθές και το άρθρο 108 και δεν θα τους αποζημιώσετε. Υπάρχει, όμως, εν ισχύ ο νόμος που λέει ότι πρέπει να εξοφλήσετε τον απολυόμενο εφάπαξ. Είστε υπόλογοι απέναντι στο νόμο. Και εδώ είστε παράνομοι. Και στο εργατικό δίκαιο είστε παράνομοι. Ισχύει ο νόμος που λέει ότι απολύεσαι και εξοφλείσαι εφάπαξ; Το κάνατε; Όχι. Είστε παράνομοι.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λοιπόν, δυόμιση χιλιάδες υπάλληλοι, εργαζόμενοι της ΕΡΤ έφυγαν, θεωρητικά. Το θέμα είναι το εξής. Ποια ήταν η επείγουσα κατάσταση; Υπάγεται στο άρθρο 44 του Συντάγματος; Δηλαδή με την έννοια του συνταγματικού νομοθέτη, η απόλυση των δυόμιση χιλιάδων υπάλληλων της ΕΡΤ είναι όπως η κατάσταση θεομηνίας για να επιτάξουμε ξενοδοχείο προκειμένου να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοί; Αυτό είναι γεγονός απρόβλεπτης ανάγκης. Αυτό λέει το άρθρο 44. Έτσι είναι η απόλυση των υπαλλήλων της ΕΡΤ; Όχι βέβαια και το ξέρετε.

Και τι κάναμε; Παραδώσαμε την ΕΡΤ στην DIGEA, ένα consortium των έξι μεγαλύτερο καναλιών. Εξ ου και η παγκόσμια πρωτοτυπία: Ο Υπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης. Υφυπουργός για την ακρίβεια, αν και στην Ελλάδα είναι το ίδιο. Και είναι ο κ. Παντελής Καψής. Ποιος άλλος θα ήταν; Αυτό είναι το ερώτημα ενός μέσου Έλληνα πολίτη. Ο κ. Παντελής Καψής. Και καταρρακτωδώς πέφτουν οι εξαρτημένοι αντανακλαστικοί συνειρμοί. Δεν σχολιάζω έτι περεταίρω.

Μιλάει η κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό. Συμφωνούμε.

Κύριε Κεδίκογλου, εγώ θα θέσω το θέμα με ένα ερώτημα, ρητορικό βεβαίως, σύμφωνα με τον Κανονισμού της Βουλής. Εσείς, όμως, έχετε την ηθική υποχρέωση να το απαντήσετε πρώτα στον εαυτό σας και μετά στην ταπεινότητά μου.

Διορίσατε ή δεν διορίσατε - όπως διάβασα, πιθανόν να είναι σφαλερή η πληροφόρησή μου - είκοσι οκτώ άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες, τα οποία στοιχίζουν περίπου 100.000 ευρώ το μήνα; Αυτοί είναι ειδικοί σύμβουλοι. Έχουμε φλομώσει στους ειδικούς συμβούλους. Όλα τα Υπουργεία έχουν ειδικούς συμβούλους. Τι είναι ο ειδικός σύμβουλος, πού προβλέπεται από το νόμο η ειδικότητά του και τι προσφέρει αυτή, είναι άγνωστο. Ωστόσο διορίσατε ειδικούς συμβούλους, ιδιαίτερα γραμματείς και προσωπικό ειδικών θέσεων. Τι σημαίνει «προσωπικό ειδικών θέσεων» θα ρωτήσω ένα-έναν από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους μου να μου πει.

Να πω και κάτι άλλο. Μίλησε ο κ. Τριαντάφυλλος προηγουμένως, τον οποίο εκτιμώ. Τον διαβεβαιώνω ότι ασχολήθηκα με την πολιτική σε αυτή την ηλικία και θεωρώ υποχρέωσή μου να προστατεύω το μέλλον των παιδιών μας. Επειδή έχω πολύ μεγάλη ηλικία, κύριε Τριαντάφυλλε, σας μιλώ με εκτίμηση. Θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σας. Και αυτό το λέω, διότι δεν νοείται αυτό που είπατε «να μην ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή».

Θα την ποινικοποιήσουμε, κύριε Τριαντάφυλλε. Διότι δεν μπορώ να συγκρίνω εσάς σε αυτό το κόμμα - δεν χαρακτηρίζω το κόμμα σας, δικαίωμά σας να είστε εκεί - με κάποιους από το κόμμα σας οι οποίοι είναι με περιοριστικούς όρους, με κάποιους που είναι στη φυλακή, με κάποιους που ερευνώνται από εφέτες ανακριτές, με κάποιους που ονομάζει στο σκεπτικό του το γερμανικό δικαστήριο που λέει ότι λαδώσαμε με 2% πολιτικούς λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Το σκεπτικό της γερμανικής απόφασης έχει τα ονοματεπώνυμα των εισπρακτών του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος σας.

Συνεπώς, σε σχέση με αυτά δεν είναι δυνατόν – ερευνάται ακόμα - να μην υπάρχει ποινικοποίηση. Και ξέρετε γιατί; Διότι δεν υπάρχει πολιτικοευθυνοδικείο ούτε σπιτικό δίκαιο ούτε τον τιμώρησε ο λαός να πάει σπίτι του. Θα πάει φυλακή. Θα τον τιμωρήσει η ποινική δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στην εξεταστική που αναφέρεστε - να μην πάμε στην εξεταστική, γιατί ποινικοποιείται η πολιτική ζωή - θα πάνε τα λαμόγια φυλακή, θέλουν, δεν θέλουν. Διότι έρχονται τα λαμόγια και δέχονται το άρθρο 86 του Συντάγματος και λένε: «Εμείς φτιάχνουμε μία ομπρέλα-νόμο, διότι σκοπεύουμε να κάνουμε πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, να καταστρέψουμε το μέλλον των Ελληνόπουλων, να την κάνουμε για πάρτη μας σε ξένες off-shore σε ξένες τράπεζες. Φτιάχνουμε το άρθρο 86 για να μας προστατεύει». Ωραία πολιτική ζωή! Γι’ αυτό ξεφτιλίσαμε αυτόν τον τόπο! Γι’ αυτό λέει ο άλλος ότι είναι Πρωθυπουργός μιας διεφθαρμένης χώρας, ο διεφθαρμένος!. Γι’ αυτό καταντήσαμε εδώ και παραδοθήκαμε στην παγκόσμια χλεύη!

Θα την ποινικοποιήσουμε, λοιπόν, όταν χρειάζεται και όχι με εξεταστική επιτροπή. Κάνετε λάθος. Η εξεταστική επιτροπή δεν παράγει ποινικά έννομα αποτελέσματα, κύριε Τριαντάφυλλε και το ξέρετε. Προκαταρκτική επιτροπή θα κάνουμε, γιατί η εξεταστική επιτροπή είναι της πλάκας. Δήθεν μαζευόμαστε, δήθεν έχουμε κάποια στοιχεία, δήθεν λέμε για να λέμε. Είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου και προκαταρκτική επιτροπή. Μετά κλείνουμε το φως, τραβάμε την κουρτίνα, κλειδώνουμε την πόρτα και πάμε σπίτι μας. Τι έγινε; Εξεταστική επιτροπή. Έβγαλε πόρισμα. Ε και; Τι έγινε; Αυτά έχουν τελειώσει.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερψηφίσουμε, να συμφωνήσουμε με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για λόγους τυπικούς και ουσιαστικούς.

Το κάνουμε αυτό για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και κυρίως να αφυπνίσουμε τον ελληνικό λαό με όσα μέσα έχουμε. Διότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ως αποκομμένοι θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο –καλέ μου, νέε συνάδελφε, που σε εκτιμώ - της προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Αυτοί έχουν – δεν βάζω εσένα μέσα - τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμείς το καράβι μόνοι μας, τα εισιτήρια τα πληρώνουμε εμείς, το καύσιμο εμείς, εμείς οι καπεταναίοι, εμείς τα ναυτάκια, εμείς οι λοστρόμοι, εμείς στη Δικαιοσύνη!

Όπου κουνιούνται, μηνυτήριες αναφορές! Και θα παρακολουθούμε και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να κάνει σωστά τη δουλειά της, γιατί εκεί θα διστάσουν σκεπτόμενοι τις ποινικές συνέπειες και όχι «να μην ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή» και να έχουμε τα λαμόγια που έκαναν πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία να περιφέρονται με περιοριστικούς όρους και να λένε «εις υγείαν του κορόιδου ελληνικού λαού».

Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας ότι θα ψηφίσουμε κυρίως για λόγους τυπικούς, αλλά και ουσιαστικούς, γιατί πιστεύουμε ότι πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει η εξυπηρέτηση σκοπιμότητας εις βάρος της νομιμότητας.


Σας ευχαριστώ πολύ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου