ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Το επαμφοτερίζον ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ»
  
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

«Σήμερα εξετάζουμε μια πράξη πολιτικής δειλίας. Μια ονειδιστική για την Ελλάδα πράξη για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η Συγκυβέρνηση.

Γιατί με το αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος επέδειξαν δειλία. Ντρόπιασαν τη χώρα διεθνώς και ζημίωσαν τους Έλληνες πολίτες.

Από την μια έχουμε τον κ. Σαμαρά. Με την αγαπημένη του μέθοδο, αυτή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου παρέκαμψε τη Βουλή για να καταργήσει την ΕΡΤ ωφελώντας ιδιωτικά συμφέροντα, κυρίως στον χώρο της Τηλεόρασης.

Από την άλλη μεριά ακούσαμε τα κλαψουρίσματα του κ. Βενιζέλου με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα οποία σταμάτησαν ευθύς μόλις απέκτησε ο ίδιος και στενοί συνεργάτες του νέα υπουργικά αξιώματα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Βέβαια απ’ τα κλαψουρίσματα αυτά έβγαιναν από την αρχή μόνο κροκοδείλια δάκρυα.

Θυμίζω εδώ ότι με νόμο του (το άρθρο 66 του ν.4002) το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2011 είχε προγράψει οριστικά την ΕΡΤ με τρόπο ρητό, ο οποίος δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της τότε Μνημονιακής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ απλώς κλαψούρισε για λίγο, κρυπτόμενο πίσω από τον κ. Σαμαρά για να κοροϊδέψει την κοινωνία. Το μόνο όμως που κατάφερε ο κ. Βενιζέλος είναι να επιβεβαιώσει την απόλυτη πολιτική αδυναμία του, οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στην οριστική εξαφάνιση. Η προσωρινή αναρρίχηση του ιδίου και μερικών στελεχών του σε φευγαλέα αξιώματα ήταν το αντίδωρο από τον κ. Σαμαρά με ημερομηνία λήξης.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έκλεισε την δημόσια ραδιοτηλεόραση, δωρίζοντας παράλληλα άδεια εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας στον Γιώργο Καρατζαφέρη για το ιδιωτικό κανάλι ΑΡΤ! Λέγεται πως τον κ. Σαμαρά δεν τον βόλευε η ΕΡΤ και έπεσε στην ανάγκη του ΑΡΤ!

Ήταν προφανώς το περίφημο bonus μεταγραφής που έδωσε ο κ. Σαμαράς στον ιδρυτή του Γιώργο Καρατζαφέρη από την τσέπη του Ελληνικού λαού.

Σε τι αποσκοπούσε όμως ο κ. Σαμαράς με το κλείσιμο της ΕΡΤ; Προφανώς, όπως είπα, στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στον τηλεοπτικό χώρο. Παράλληλα όμως με την σπασμωδική αυτή πράξη αναζητούσε ευθέως και χωρίς περιστροφές μεγαλύτερο μερίδιο τηλεοπτικού χρόνου για τον εαυτό του!

Ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός ανερυθρίαστα δήλωσε πριν 2 βδομάδες στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι αποκήρυξε την ΕΡΤ επειδή δεν προέβαλε κατά την γνώμη του όλες τις σπουδαίες πρωθυπουργικές δραστηριότητες! Με άλλα λόγια ο κ. Σαμαράς διαμαρτυρόταν για τον τηλεοπτικό χρόνο που υποτίθεται ότι δεν έπαιρνε αν και αναλογούσε στα κατ’ αυτόν εξαιρετικά σημαντικά πρωθυπουργικά ταξίδια, δηλώσεις κτλ.

Είναι ο ίδιος παραπονούμενος πρωθυπουργός που κάνει συνεχώς κατάχρηση κρατικών πόρων για κομματικό όφελος. Πρόσφατα μάλιστα χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροσκάφος για να πάει με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων στην Θεσσαλονίκη σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ! Δυστυχώς δεν είναι εδώ ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Δαβάκης. Θα ‘θελα να πω όμως πως η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση μου αποτελεί ντροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία που είναι υπεύθυνη για τις μετακινήσεις κρατικών αξιωματούχων.

Επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ και στην ΕΡΤ, το έτερο κόμμα της Συγκυβέρνησης που κατέθετε πριν λίγες μόλις βδομάδες πρόταση νόμου για την αναίρεση του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης, τελικά συμφώνησε με την ταφόπλακα για την ΕΡΤ. Μιλάω για το νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ που το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε ανεπιφύλακτα στην αρμόδια Επιτροπή.

Έτσι διαμορφώνεται πλέον με βάση τις επιλογές της Συγκυβέρνησης μια εξαιρετικά αρνητική κατάσταση για το δημόσιο συμφέρον.

Πρώτη συνέπεια της κατάργησης της ΕΡΤ είναι η καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους. Μιλάμε για αποζημιώσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2ο «πακέτο» για το Δημόσιο θα έλθει με τις ποινικές ρήτρες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα αναγκαστεί να πληρώσει επειδή δεν τηρεί διεθνείς υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η ΕΡΤ. Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο εγγράφει απώλειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη μη μετάδοση κορυφαίων διεθνών αθλητικών γεγονότων τα οποία είχε αποκτήσει η ΕΡΤ και επρόκειτο να προβάλει. Για την αγορά αυτών των τηλεοπτικών δικαιωμάτων η ΕΡΤ πλήρωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ το κόστος της απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έφθασε τα 30 εκατ. ευρώ!

Έτσι σήμερα το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να πληρώσει και την προβλεπόμενη από τις συμβάσεις ποινική ρήτρα. Η πιο «ακριβή» είναι εκείνη του Τσάμπιονς Λιγκ που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ. Συνολικά το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο αν δεν μεταδοθούν αυτές οι διοργανώσεις μπορεί να αγγίξει τα 10 εκατομμύρια! Μιλάμε για τεράστια οικονομική ζημιά.

Παρά ταύτα βρέθηκαν κάποιοι που τελικά στήριξαν τον κ. Σαμαρά στην κατάφωρα αντισυνταγματική προσπάθειά του να καταργήσει την ΕΡΤ και να την αντικαταστήσει με την ΝΕΡΙΤ. Ήταν το ΠΑΣΟΚ, νυν κοινοβουλευτικό κόμμα και το ΛΑΟΣ, ένα πρώην κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η συνέργια του 2ου δεν έχει πλέον σημασία αλλά ούτε και εντυπωσιάζει για τους λόγους συναλλαγής που προανέφερα.

Το ΠΑΣΟΚ όμως μέχρι πρότινος έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για το «μαύρο» στις οθόνες και δήλωνε αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Από τότε το μόνο που μεσολάβησε ήταν η αντικατάσταση στις τηλεοπτικές οθόνες του «μαύρου» από βιντεοταινίες αλλά, κυρίως σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η επανάκτηση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον κ. Βενιζέλο.

Έτσι σήμερα με μιαν εντυπωσιακή «γυριστή» το ΠΑΣΟΚ αρνείται τις ευθύνες του. Ξεχνά τις υποσχέσεις του και διαγράφει το «ποινικό μητρώο» Σαμαρά. Αρνείται την σύσταση μιας εξεταστικής επιτροπής που θα μπορούσε να αναδείξει τις τεράστιες πολιτικές και άλλες ευθύνες της Συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα της ΝΔ που έβαλε ταφόπλακα στην ΕΡΤ.

Το προσωπικό deal του κ. Βενιζέλου συνιστά την αποθέωση της φτηνής συναλλαγής, θυμίζοντας εποχές της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης σας με το ΛΑΟΣ. Άξιοι λοιπόν οι μισθοί των «σιαμαίων» Βενιζέλου – Καρατζαφέρη. Όμως ακόμα και το πιο προσοδοφόρο deal έχει πάντοτε το κόστος του. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας: «εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα’ σαι» μετά τις εκλογές.


Τον δρόμο σας τον έδειξε ο παλιός μικρός συνεταίρος του κ. Σαμαρά και γνωρίζετε πως οδηγεί εκτός Βουλής. Ακόμα και τώρα όμως μπορείτε να μην επιλέξετε αυτό τον δρόμο. Αν το κάνετε, μαζί με τους εαυτούς σας θα ωφελήσετε σίγουρα και την πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου