ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


«Με πολύ μεγάλη αγωνία όλη η κοινωνία παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Το ζήτημα για το Υπουργείο Παιδείας είναι καθαρά οικονομικό. Πρέπει να μειωθεί το κόστος με κάθε τρόπο, γι’ αυτό οι νέες ρυθμίσεις για την Παιδεία εντάχθηκαν σκοπίμως στο Πολυνομοσχέδιο, που αποτέλεσε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και διαμόρφωσε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Φυσικά, το διακύβευμα δεν είναι οι δύο επιπλέον ώρες διδασκαλίας, όπως θέλει να παρουσιάσει το Υπουργείο, φέρνοντας για μια ακόμα φορά την κοινωνία σε σύγκρουση. Οι δύο επιπλέον ώρες διδασκαλίας των καθηγητών μεταφράζονται πολύ απλά σε 8.500 λιγότερες θέσεις αναπληρωτών καθηγητών και σε μετακινήσεις και, τελικά, απολύσεις όσων μόνιμων εκπαιδευτικών κριθούν υπεράριθμοι.

Η Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά επιλέγει τον αιφνιδιασμό και υιοθετεί πρακτικές που δηλητηριάζουν τις σχέσεις της με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν «μεταρρυθμίσεις», με τις οποίες διαφωνούν κάθετα. Είναι νομοτελειακά βέβαιο, πως αυτές οι ακραίες πολιτικές θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση και ηθική απαξία του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται να απαντήσουν στον εκβιασμό της Κυβέρνησης με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία, ενώ μαθητές και γονείς καθίστανται όμηροι της αδιαλλαξίας και της άκαμπτης πολιτικής της Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου