ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ


ΘΕΜΑ: «ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΛΒ ΣΤΟΝ ΟΛΘ Α.Ε»

Στο προσχέδιο νόμου για την «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» το οποίο δημοσιεύσατε πρόσφατα, συμπεριλάβατε διάταξη (άρθρο 36) με την οποία μετατρέπετε τον ΟΛΒ σε δορυφόρο του ΟΛΘ.

 Συγκεκριμένα προωθείτε μέσω της δημιουργίας του λεγόμενου «Δικτύου Λιμένων Βορείου Ελλάδος» την υπαγωγή του ΟΛΒ στον ΟΛΘ με το σχήμα θυγατρικής – μητρικής εταιρίας. Έτσι μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ο ΟΛΘ Α.Ε θα είναι ο μόνος αρμόδιος να διαμορφώνει με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου νέο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του Ομίλου Εταιρειών που δημιουργείται.

Ήδη από τις 19-11-12 σας είχα επισημάνει με επιστολή μου ότι η διοικητική υπαγωγή του ΟΛΒ στην Θεσσαλονίκη θα είναι ένα τεράστιο σφάλμα. Και αυτό γιατί θα ισοδυναμεί με την απόλυτη διάλυση του ΟΛΒ, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, καθώς άλλοι θα προσδιορίζουν πλέον εξ αποστάσεως την αναπτυξιακή κατεύθυνση του Βόλου για τις επόμενες δεκαετίες.

Θυμίζω πως στις 7 Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ ο Γ.Γ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου σας κ. Κ. Μουτζούρης διαβεβαίωνε τις τοπικές αρχές πως «δίνεται λύση στο master plan του λιμανιού του Βόλου». Παράλληλα προανήγγειλε σύσκεψη που θα γινόταν μέσα στο φθινόπωρο, παρουσία όλων των ενδιαφερομένων, όπου «θα σχεδιαστεί ο οδικός χάρτης» ανάπτυξης των υποδομών του λιμανιού, καθώς και «νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση στο δήμο συγκεκριμένων εκτάσεων του λιμανιού».

Δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη. Αντιθέτως, κινηθήκατε σε αποκλίνουσα κατεύθυνση με την περίφημη τροπολογία των 500 σελίδων για τα master plan των λιμανιών, η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εντός και εκτός Βουλής, και σήμερα με το εν λόγω προσχέδιο νόμου. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Για ποιο λόγο απομακρύνετε ακόμη περισσότερο το κέντρο λήψης αποφάσεων για το μέλλον του λιμανιού -και της ίδιας της πόλης μας- από τον Βόλο;
  1. Πότε θα προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση των τριών εξαγγελιών του Γ.Γ σας κ. Μουτζούρη για τον Βόλο;

Αθήνα, 3.1.2013

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου