ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


«Όχι στο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών της Κρήτης»

Την έντονη αντίδρασή του στα σχέδια του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών της Κρήτης εκφράζει με αναφορά του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

 Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα σε σχέση με τις Σχολές της Κρήτης που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός μηχανογραφικού το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη συγχώνευση και το κλείσιμο ορισμένων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και ως εκ τούτου αυτά δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό του 2013.

Σε σχέση με την Κρήτη υποστηρίζεται από το δημοσίευμα ότι κινδυνεύουν με άμεσο κλείσιμο το Τμήμα Χημείας και το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Ηλεκτρονικής και  το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς το κλείσιμο Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ήδη φοιτούντες και στους απόφοιτους των Τμημάτων αυτών καθώς και στους καθηγητές αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου