ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ


«ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
  
Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου συναντήθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Δημήτρη Χιώτη οι καλλιεργητές του Πουρίου εξέθεσαν στην κ. Χρυσοβελώνη μια σειρά από προβλήματα που τους απασχολούν και δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους ζητώντας την συνδρομή της.

Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες του Πουρίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχεδιαζόμενα μέτρα φορολόγησής τους, τα οποία όπως υποστήριξαν το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι ο αφανισμός τους.

«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων, όπως μάλιστα σχεδιάζει από το πρώτο ευρώ, αντιλαμβάνεστε εύκολα ότι αυτό θα είναι η χαριστική βολή για τους αγρότες της περιοχής μας» υποστήριξε ο κ. Χιώτης.

Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθούν εκείνες οι πολιτικές για την ελληνική γεωργία που θα προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη της περιφέρειας και θα προστατεύουν το αγροτικό εισόδημα με όραμα, σχέδιο και προοπτική. Προς την κατεύθυνση αυτή κατέθεσε αναφορά προς του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για να αποφευχθεί η προαναγγελθείσα φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων.

«Ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ο αγρότης πρέπει να είναι στο κέντρο των αποφάσεων και της πολιτικής. Πρέπει να προωθούνται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου. Σήμερα που η κοινωνία στενάζει κάτω από τα δυσβάσταχτα μέτρα της συγκυβέρνησης είναι επιβεβλημένο να προβλεφθούν ειδικά μέτρα και ειδικές πολιτικές για όλες τις ορεινές περιοχές της χώρας στις οποίες ανήκει και το Πήλιο.

Η πολυθρύλητη ανάπτυξη και η ευημερία πρέπει να αφορά όλους. Μέσα από την βαριά φορολογία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, να σχεδιασθούν δράσεις με αποτελεσματικότητα και συνεκτικότητα.

Ας κατανοήσει ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του ότι αποσπασματικές πολιτικές και έλλειψη στρατηγικής και κοινωνικής ευαισθησίας όχι μόνο δεν καθιστούν τον αγροτικό τομέα ανταγωνιστικό αλλά οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωσή του.

Αναρωτιέμαι, αυτό είναι το όραμά τους για την Πατρίδα μας; Οι λέξεις ωριμότητα και ευθύνη τους είναι άγνωστες;» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου