ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Νέες αποδείξεις για την κοροϊδία με τις δήθεν «μαϊμού» συντάξεις»

Σχολιάζοντας τη σημερινή δημοσιοποίηση στη Βουλή του από 17-4-2013 εγγράφου του κ. Σταϊκούρα που αφορά επιστροφές «μαϊμού» συντάξεων στο Δημόσιο, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά αποδείχθηκε πως ακόμη και η μονότονα επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα του κ. Σταϊκούρα δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει την συγκυβέρνηση καθώς ο ίδιος μας πληροφόρησε στις 17-4-2013 ότι το ποσόν που έχει επιστραφεί στο υπουργείο Οικονομικών για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανέρχεται στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ από σύνολο απαιτήσεων του Δημοσίου ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως μόλις 2 εβδομάδες πιο πριν (στις 3 Απριλίου) πάλι ο κ. Σταϊκούρας μίλαγε για «αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ύψους 26,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ» κάνοντας την διευκρίνηση ότι οι έρευνες συνεχίζονταν και για άλλες υποθέσεις παράνομων εισπράξεων από συγγενείς συνταξιούχων!

Τίθενται επομένως ορισμένα ερωτήματα που αφορούν τον κ. Σταϊκούρα και την αξιοπιστία του:

1.    Πως είναι δυνατόν μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες (από 3 ως 17 Απριλίου) οι παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις να μειώνονται από 26,8 σε 26 εκατομμύρια ευρώ; Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, την στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωνε τη Βουλή αρχές Απριλίου, ότι οι έρευνες συνεχίζονταν και για άλλες παρανομίες; Το λογικό βέβαια θα ήταν να έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις του Δημοσίου και όχι να μειώνονται με το χρόνο!
2.    Πως είναι δυνατόν μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, ενώ υποτίθεται ότι είχαν ήδη ανακτηθεί 14,9 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσόν να μειώνεται στα 13,6 εκατ. ευρώ; Γιατί αντί μεγαλύτερων ανακτήσεων (όπως θα ήταν και το λογικό) έχουμε αντιθέτως «επιστροφές των επιστροφών» στους δικαιούχους;.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν αυτό που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναδείξαμε πρώτοι εδώ και μήνες μέσα στη Βουλή. Πως η απογραφή των «μαϊμού» συνταξιούχων χρησιμοποιήθηκε από την Συγκυβέρνηση σαν ένα φτηνό προπαγανδιστικό κόλπο».

Επισυνάπτεται το από 5-4-2013 δελτίο τύπου της Μ. Χρυσοβελώνη:

και το από 3-4-2013 δελτίο τύπου του Χ. Σταϊκούρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου