ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)

Με αφορμή τα γεγονότα, σύλληψη βλάσφημου κατά του Γέροντα Παΐσιου κτλ. και τις δηλώσεις των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, η υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Η ύβρις και η βλασφημία είναι ύβρις και βλασφημία από όπου κι αν εκτοξεύεται και όποιος είναι ο αποδέκτης της είτε λέγεται Χριστιανός είτε λέγεται μουσουλμάνος, ιουδαίος κλπ.

Ζούμε σε μια χώρα δημοκρατική με απόλυτη ελευθερία λόγου. Καθένας μας  είναι ελεύθερος να πράττει και να λέει και να πιστεύει ότι θέλει αρκεί να μην καταπατά την ελευθερία του άλλου. Κάθε κατάσταση που ξεφεύγει είναι καταδικαστέα από όπου και να προέρχεται.

Βέβαια με λύπη μας διαπιστώνουμε πως τα τελευταία χρόνια για χάρη των μεταρρυθμίσεων, των προοδευτισμών και της πολιτισμικότητας, γίνεται μια έντεχνη προσπάθεια για τον αφανισμό του Ελληνικού έθνους, και της Χριστιανικής Ορθόδοξης Θρησκείας μας.

Ας σκεφτούμε όμως, ότι οι Άγιοι Πατέρες μας είναι αυτοί που εμψύχωναν το γένος μας, αυτοί που κράτησαν αναλλοίωτη τη γλώσσα μας ανά του αιώνες με τα κρυφά σχολειά και αν μη τι άλλο τους οφείλουμε τον αμέριστο σεβασμό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου