ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Θέμα: «Ζητούνται στοιχεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές κομμάτων στο ΙΚΑ»
  
Κύριε Υπουργέ,

όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ. 14/τ.Α’/ 02-02-2012), καθιερώθηκε η δυνατότητα αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των Οφειλομένων Εισφορών προς το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ή την ρύθμιση αυτών έως και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Στις προαναφερόμενες διατάξεις προβλεπόταν η αναστολή έως την 31/12/2012 της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης .

Όπως είχε αποκαλύψει μιλώντας στη Βουλή ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, στις 10/4/2012, σημαντικές οφειλές προς το ΙΚΑ είχαν τα πολιτικά κόμματα. «Εκτός από τις εκλογές, υπάρχει απλήρωτος κόσμος για μήνες, υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια και σημαντικές οφειλές στο ΙΚΑ», είπε χαρακτηριστικά, και κάλεσε, μάλιστα, τα κόμματα να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, «ιδίως αυτές προς το ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του οποίου δεινοπαθούν», χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει τη δέσμευσή τους.

Η σημερινή εικόνα που εμφανίζουν τα οικονομικά ειδικά των άλλοτε κραταιών μεγάλων κομμάτων, συνάδει απολύτως με την οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται καταχρεωμένα στις τράπεζες, με αποτέλεσμα σήμερα να δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους και να απειλούνται άμεσα με αναστολή σημαντικών κομματικών δραστηριοτήτων.

Στο ΠΑΣΟΚ ο διαχειριστικός έλεγχος αποκάλυψε μια μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πιθανόν να χρωστά πολλά εκατομμύρια και στο ΙΚΑ, εξαιτίας της τραγικής πλέον έλλειψης ρευστότητας στην οποία έχει περιέλθει.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάστε,

για το κατά πόσον έχουν ανασταλεί πληρωμές οφειλών των κομμάτων της συγκυβέρνησης προς το «βυθιζόμενο» ΙΚΑ, συνδέοντας δε το γεγονός, ότι, ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι παράλληλα και Διοικητής του ΙΚΑ, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά,

Καλείστε να καταθέσετε στη Βουλή,

αναλυτική κατάσταση οφειλών με το σύνολο των οφειλών των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ( Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ) προς το ΙΚΑ, καθώς και ποιό το ποσό των μηνιαίων καταβολών για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, εάν έχει γίνει διακανονισμός πληρωμής.

Αθήνα, 5/6/2013

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου