ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


«Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών αντικατάστασης μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητά με δημόσια τοποθέτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η ανοχή στην παράταση της θητείας μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του, έχει ξεπεράσει, ακόμα και με τις διάφορες νομιμοφανείς αποφάσεις, κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές.

Οι διαδικασίες αντικατάστασης πρέπει να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ.

Και αυτή τη φορά, θα πρέπει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προσεχθεί πολύ αυστηρά και με συγκεκριμένα κριτήρια, ποιοι θα εγκριθούν για να ελέγχουν στα πλαίσια Συντάγματος και Νόμων τη λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της χώρας.

Θα πρέπει να απαλειφθούν απαξιωτικές συμπεριφορές ή συμπεριφορές αντίστοιχες ακραίας δίκης κακουργιοδικείου σε βάρος εγκαλουμένων εκπροσώπων Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών καναλιών. Άλλο αυστηρότητα και εφαρμογή διαδικασιών και άλλο νοοτροπία αφέντη.

Θα πρέπει να σταματήσει η (χωρίς σκέψη και συνεκτίμηση της μνημονιακής κρίσης) επιβολή εξοντωτικών προστίμων που ισούνται με μισθολόγιο προσωπικού, ακόμα και δύο ή τριών μηνών, όταν υπάρχουν και άλλες ποινές, όπως η σιγή του σταθμού, στην ώρα μετάδοσης της όποιας επιλήψιμης εκπομπής.

Δεν θα πρέπει το ΕΣΡ να αγνοεί αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων του κράτους, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας, επιβάλλοντας με ιδιαίτερο αυταρχισμό βάναυσες ποινές σε κανάλια που το ΣτΕ έχει ήδη δικαιώσει. Τελευταίο παράδειγμα το ΤRT Θεσσαλίας.

Και ούτε μπορεί να ασκείται λογοκρισία (με τις ανάλογες ποινές) στον απολύτως αποδεκτό δημοσιογραφικό λόγο, την ίδια την ειδησεογραφία (ναι, έχει συμβεί και αυτό) και την επιβεβλημένη κριτική σε δημόσια πρόσωπα που προκαλούν το λαό με τη συμπεριφορά τους.

Και δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η υποκρισία του ΕΣΡ με το δήθεν ενδιαφέρον του για την ποιότητα και την αποστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, όταν τα μέλη του Δ.Σ. επιτρέπουν τον βανδαλισμό της ελληνικής γλώσσας από παρουσιαστές και τηλεπερσόνες, την ώρα που σε λίγο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους στην τουρκική γλώσσα, από τα δωρεάν μαθήματά της που παραδίδονται διαδικτυακά και πανελλαδικά κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ!

Και φυσικά δεν μπορεί να παίζουν οι σύμβουλοι του τη μπερλίνα με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, όταν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι βασικοί αποδέκτες αυτής της χωρίς συνέπειες κραυγαλέας ανισότητας.

Τα υπόλοιπα στο Κοινοβούλιο, όταν έλθει η ώρα. Και το αρχείο μου διαθέτει αρκετά στοιχεία. Οι προσωπικές μου εμπειρίες από γνωστούς κυρίους και γνωστές κυρίες του ΕΣΡ, ίσως να βοηθήσουν για να μπει ένα τέλος σε αυτά και άλλα τόσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου