ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  
Τις εκδηλώσεις μνήμης στη Σπάρτη για τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρασιατική Καταστροφή, τίμησαν σήμερα (16/09/2012) οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Το Κίνημα εκπροσώπησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό της Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Λεωνίδα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τίμησαν σήμερα, εδώ στη Σπάρτη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία. Εκδηλώσεις, που γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο όπου τα Μνημόνια των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, προδικάζουν άλλη μία γενοκτονία, αυτή τη φορά σχεδιασμένη από τους τοκογλύφους της τρόικας.

Η κάθοδός μου στη Σπάρτη μάλιστα, συμπίπτει με το προχθεσινό μου ταξίδι στη Θράκη, όπου εκεί, πέραν της μνημονιακής κατοχής που έχει εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα, εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνο βαθμό η επεκτατική δράση της Άγκυρας.

Θέλω δημόσια να συγχαρώ τον ομιλητή των σημερινών εκδηλώσεων στη Σπάρτη, τον καθηγητή Ιστορίας στο Δ’ Γυμνάσιο της πόλης Γιάννη Κονδυλόπουλο ο οποίος στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στην επέλαση των τουρκικών σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση.

Δεδομένου ότι στην εκδήλωση δεν ήταν κανένας δημοσιογράφος και κανένα κανάλι, επιστρατεύω και τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και ως παλιός ρεπόρτερ παραθέτω αυτούσια τη συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του».

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ

«Ζούμε σε περιστάσεις κρίσιμες. Και ενώ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στον κόσμο και κυοφορούνται, αν δεν συντελούνται ήδη, γενοκτονίες με μέσα πολιτικά και οικονομικά, πολλοί Νεοέλληνες, σαν νέοι Λωτοφάγοι, καταναλώνουν λαμπερές τουρκικές σαπουνόπερες ή επικές υπερπαραγωγές όπως ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», που ήδη προβάλλεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια.

Μετά την αναμενόμενη επιτυχία της σειράς, ας περιμένουμε, λοιπόν, σε λίγο ανάλογες δημιουργίες εξ Ανατολών, όπως «Μωάμεθ ο Πορθητής» ή «Κεμάλ Ατατούρκ, ο Πατέρας των Τούρκων». Και ας θαυμάσουμε από την ασφάλεια του καναπέ μας κάποιον ηθοποιό να εξαίρει «τη μεγαλοφυή στρατηγική του Τούρκου Εθνάρχη, που οδήγησε στην ήττα των Γιουνάνηδων».

Αναρωτιέμαι, βέβαια, πώς θα παρουσιαστεί σε ένα τέτοιο σίριαλ η σφαγή τόσων αμάχων, η πυρπόληση του στολιδιού της Ανατολικής Μεσογείου, της Σμύρνης, η αδιαφορία των αραγμένων στο λιμάνι Δυτικών πλοίων, των οποίων οι πλοίαρχοι σύμφωνα με μαρτυρίες, διέταξαν τις μπάντες τους να παιανίζουν εύθυμους σκοπούς, για να μην ακούνε τα πληρώματα τις εκκλήσεις των αμάχων για βοήθεια. Και πώς θα περιγραφεί η θυσία του Αγίου Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομου Σμύρνης, που δεν δέχθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του και κατακρεουργήθηκε από τον τουρκικό όχλο;

Ας είμαστε, λοιπόν, σε εγρήγορση και ενωμένοι, ειδικά στις μέρες μας, που ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει ξανά στην ευαίσθητη περιοχή που ζούμε και που ένα νέο κεφάλαιο του περίφημου Ανατολικού Ζητήματος μοιάζει να έχει ήδη αρχίσει να γράφεται. Μόνο έτσι δεν θα μακρύνει ο κατάλογος με τα τοπωνύμια των αλησμόνητων πατρίδων και δεν θα προστεθεί δίπλα στη Νέα Σμύρνη, τη Νέα Ιωνία, τα Νέα Μουδανιά ή Νέα Φιλαδέλφεια, κάποια Νέα Ξάνθη, Νέα Αλεξανδρούπολη ή Νέα Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου