ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Φθιώτιδα. Στην Λαμία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά, τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικο, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, του Τεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Συναντήθηκε επίσης με μέλη του σωματείου πρώην εργαζομένων στην Αγροτική Συνεταιριστική τράπεζα.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Θόδωρος Χειμάρας και οι πολιτευτές του νομού.

Σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ άλλων είπε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

«Την Δευτέρα στις 11:00 ζητάμε την λαϊκή παρέμβαση και αρχίζουμε την συλλογή υπογραφών. Το κάνουμε ­­επειδή δεν συγκεντρώσαμε τον προβλεπόμενο αριθμό των 60 βουλευτών που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο μετά την άρνηση των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης και μεμονωμένων βουλευτών.

Θέλουμε έτσι να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται την ατιμωρησία, τις συμφωνίες τις οποίες κάνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλληλοκαλυπτόμενοι.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητούμε την διερεύνηση των υποθέσεων αυτών».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

«Στην Λαμία έχετε ένα τεράστιο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής τράπεζας όπου αυθαίρετα οι ίδιοι οικονομικοί δολοφόνοι αποφάσισαν να εκτελέσουν μια υγιή τράπεζα αλλοιώνοντας ουσιαστικά τα πραγματικά στοιχεία με αποτέλεσμα μια κερδοφόρα τράπεζα να την οδηγήσουν στον εκκαθαριστή προκειμένου να εξυπηρετήσουν εκείνους οι οποίοι φέρεται να έχουν το κουμάντο της χώρας, δηλαδή τους τραπεζίτες και τους υπαλλήλους που δεν είναι άλλοι από την σημερινή κυβέρνηση, την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Το παράδειγμα της συνεταιριστικής τράπεζας δείχνει ότι οι μεγαλοτραπεζίτες αποφάσισαν να χτυπήσουν όποιον θεσμό δεν ελέγχουν. Σε αυτό μας βρίσκουν αντίθετους».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST








«Προεκλογικά ο κ. Σαμαράς μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Η επαναδιαπραγμάτευση πέθανε πριν γεννηθεί. Ο κ. Σαμαράς αντί να επαναδιαπραγματευθεί φέρθηκε ως πολιτικός απατεώνας. Πήγε στην κ. Μέρκελ με δώρο 1,9 δις ευρώ, δηλαδή αυτά τα οποία θα έπρεπε να πληρώσει η Siemens στην Ελλάδα όπως αποφάσισε ομόφωνα η διακομματική επιτροπή για την διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens. Γονυπετής ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του μέχρι τώρα και σαν μαλωμένος μαθητής κοιτώντας στα μάτια και εκλιπαρώντας την κ. Μέρκελ είπε ότι ποτέ δεν θα ξαναπεί την λέξη επανδιαπραγμάτευση.

Να σας θυμίσω μια δήλωση του κ.Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά το 2012 όταν το ΔΝΤ έδωσε την επιμήκυνση έως το 2014. Τότε, ομόφωνα, σαν καλοί συνέταιροι είτε ο ένας κάνοντας τη ντάμα-ο κ. Σαμαράς του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είτε ο άλλος κάνοντας τη ντάμα-ο κ. Βενιζέλος στην σημερινή κυβέρνηση-είπαν ότι δεν θέλουν την επιμήκυνση.

Τώρα έρχονται να πουν ότι επιθυμούν εκείνο το οποίο αρνήθηκαν. Και τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω τόκους, παραπάνω υποχρεώσεις που δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν από τις επόμενες 20 γενιές. Όλα αυτά δεν τα πιστεύει πια ο ελληνικός λαός. Οι πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποιώντας λέξεις όπως επιμήκυνση, αναδιαπραγμάτευση παραμένουν πολιτικοί απατεώνες. Ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται, η ανεργία αυξάνεται και τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες ξανά στην Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική».




ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε πει ότι αυτό το φάρμακο το οποίο δίνουμε είναι σε μεγάλη δόση και ότι ο ασθενής θα πεθάνει. Μετά βεβαίως ως εμπειρική φαρμακοτρίφτρα έφερε το φάρμακο σε τέτοια δόση μέσω του δευτέρου μνημονίου όπου ο ελληνικός λαός έχει ήδη πεθάνει.

Αυτή την στιγμή εκατομμύρια Έλληνες ζουν εξαθλιωμένοι. Σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λαμίας υπήρχε ουρά συνταξιούχων που περίμεναν να δουν πόσα φάρμακα θα έλθουν γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν πια.
Έχουμε συσσίτια στις εκκλησίες. Είμαστε μια χώρα όπου έξω από τα σούπερ μάρκετ άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν δουλειά ψάχνουν να βρουν ένα ληγμένο γάλα για τα παιδιά τους.

Πιστεύω ότι όταν θα σταματήσει να περνά αυτή η προπαγάνδα και ο ελληνικός λαός αποφασίσει να τους διώξει θα φύγουν γρηγορότερα από ότι οι ίδιοι πιστεύουν. Εκείνοι επιθυμούν να φύγουν όταν θα έχουν παραδώσει τα κλειδιά της χώρας, δηλαδή την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τον ορυκτό πλούτο που έχουν υποσχεθεί στους δανειστές και τους τοκογλύφους, την δυνατότητα εξόδου της χώρας από την κρίση με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

«Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει, επειδή πιστεύει ότι οι Έλληνες βουλευτές λειτουργούν σαν πρόβατα. Κάποιοι θα λειτουργήσουν οσφυοκαμπτικά ως φραγκολεβαντίνοι ανατρέποντας αυτά τα οποία είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό από τα μπαλκόνια για την προστασία των συνταξιούχων, για τις μη οριζόντιες περικοπές.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και παλικάρια όπως βρέθηκαν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο δεύτερο μνημόνιο που θέλουν να κοιτούν τους ανθρώπους που τους ψήφισαν στα μάτια, που θέλουν να μην τους φτύνουν στον δρόμο για τι ενέπαιξαν και πρόδωσαν τον ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι θα υπάρξουν Έλληνες βουλευτές που θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα καταψηφίσουν αυτά τα μέτρα για τα οποία δεν εξελέγησαν κι ελπίζω να είναι οι περισσότεροι.

Ο φασισμός της κομματικής πειθαρχίας που δεν έχει να κάνει με κομματική συνέπεια αλλά με νεοναζιστικό ηγεμονισμό οδηγεί στην σφαγή όποιον τολμήσει να πει την αλήθεια.

Αυτό γίνεται σήμερα με συνδικαλιστές οι οποίοι δεν είναι της ΝΔ αλλά της ΔΑΚΕ, μιας ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης, είναι εκλεγμένα μέλη στην ΓΣΕΕ, είναι εκλεγμένα μέλη από τους εργαζόμενους και διαγράφονται γιατί υπέπεσαν στο αδίκημα της συνέπειας.

Ο κ. Σαμαράς πάει με γοργούς ρυθμούς να επανιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη. Ευχόμαστε να έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα όπως και την τελευταία φορά αρκεί να μην έχουμε μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες από αυτές που έχουν προκαλέσει ο ίδιος και οι συνέταιροι του το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είτε εθνικό ακρωτηριασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου