ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗN ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


«Με «ασπιρίνες» το Υπουργείο ενισχύει την αστυνομική δύναμη της Δυτικής Μακεδονίας, «ωραιοποίηση» για τις συνθήκες των αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο»
 

«Σε καμία περίπτωση η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης σε σχετική ερώτησή μου για τις αποσπάσεις των αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας στον Έβρο και την συνεπαγόμενη αποδυνάμωση της φύλαξης των συνόρων της δεν μπορεί να αποτελέσει μια υπεύθυνη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων αστυνόμευσης της Δυτικής Μακεδονίας.
Ουσιαστικά, το Υπουργείο με «ασπιρίνες» και παχιά λόγια προσπαθεί να πείσει ότι παρεμβαίνει για την ενίσχυση της δύναμης, ενώ στην ουσία εμπαίζει την κοινωνία και τους ίδιους τους Αστυνομικούς. Αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, με πρόσληψη Αστυνομικών, όταν αποφοιτήσουν από τη σχολή, την ώρα που το έγκλημα στη Δυτική Μακεδονία βρίσκει πρόσφορο έδαφος λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από την μια ωραιοποιεί την διαμονή και την υπηρέτηση των αποσπασμένων Αστυνομικών στον Έβρο περιγράφοντας την περίοδο απόσπασής τους ως να βρίσκονται σε «παραδεισένιο» τόπο, έχοντας τις ιδανικότερες διαβίωσης και από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει ότι η προκήρυξη 4 θέσεων Αστυνομικών σε διάφορους βαθμούς, η μια ειδικού φρουρού και οι 2 προαχθέντες ενίσχυσαν τις περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση 500 αστυνομικών και την πλήρη απογύμνωση των συνόρων. 
Προφανώς, ο κ. Υπουργός ζει εσώκλειστος στην Λεωφόρο Κατεχάκη και θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς στην φύλαξη και προστασία των πολιτών, χωρίς να έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε την απάντηση του Υπουργείου    ανεπαρκή και απαράδεκτη, η αναφορά για ενίσχυση της περιοχής με 5 αστυνομικούς είναι καθαρός εμπαιγμός, ενώ η ωραιοποίηση της κατάστασης στον Έβρο δεν επιλύει τα τυχόν προβλήματα, αλλά απεναντίας προσπαθεί να διαμορφώσει μια πλασματική εικόνα που ίσως αποβεί επικίνδυνη.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου