ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Ο βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στη Σαμοθράκη, για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού.
Ήταν το πρωινό της 19ης Οκτωβρίου 1912 όταν ο ελληνικός στόλος με Αρχηγό τον Ναύαρχο Κουντουριώτη κατέπλευσε ανοικτά της Σαμοθράκης και αποβίβασε άγημα υπό τον σημαιοφόρο Παναγιώτου που ύψωσε την γαλανόλευκη στο τυραννισμένο νησί, ύστερα από 450 χρόνια σκλαβιάς, στη διάρκεια των οποίων υπέφερε τα πάνδεινα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο κ. Ουζουνίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα να παρευρεθώ στις εορταστικές εκδηλώσεις  με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της ακριτικής μας Σαμοθράκης.

Το ταλαιπωρημένο αυτό νησί, αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, και οι κάτοικοι του γιορτάζουν σήμερα την απελευθέρωσή τους, δηλώνοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε, η ψυχή της Ελλάδας χτυπά εδώ, στην άκρη της, πιο δυνατά από ποτέ.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση, από αυτές που θα πρέπει να αποτελούν  σημείο αναφοράς της κοινωνικής μας ζωής, εγγύηση ότι δεν πρόκειται να  λησμονήσουμε την ένδοξη ιστορία του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου