ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Στη Βουλή τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Γόρτυνας»


Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Α. Ρουπακιώτη επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας και σχετικό δημοσίευμα, αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από τις κατασχέσεις χρημάτων του Δήμου.
Σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα έγγραφα μετά από δύο κατασχέσεις της τάξης των 81.000 ευρώ και 31.000 ευρώ, που δρομολογήθηκαν μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, εξαιτίας οφειλών του Δήμου σε τρίτους, ο δήμος Γόρτυνας αδυνατεί να καλύψει την μισθοδοσία δημοτικών υπαλλήλων και αιρετών, καθώς και καύσιμα, με αποτέλεσμα να παροπλιστούν ακόμη και τα οχήματα για τη μεταφορά των μαθητών.
           
Για τους παραπάνω λόγους στην επιστολή του ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν πέραν των άλλων την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου τουλάχιστον με το ποσό των 300.000 ευρώ και την κάλυψη των κάτωθι αναγκών:

  • Κάλυψη εξόδων μισθοδοσίας.
  • Κάλυψη εξόδων καυσίμων.
  • Συγκομιδή απορριμμάτων.
  • Συντήρηση - επισκευή γεωτρήσεων.
  • Συντήρηση - επισκευή μηχανημάτων και προμήθεια ανταλλακτικών.
  • Προμήθεια αναλώσιμων κ.τ.λ.
Στην αναφορά ο Βουλευτής Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου