ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Φαρσοκωμωδία ο έλεγχος του παρεμπορίου από το κράτος»

Σε απάντηση Αναφοράς που κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς απέστειλε στις 4 Οκτωβρίου στοιχεία στην Βουλή που επιβεβαιώνουν τις χειρότερες προβλέψεις του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους εμπλεκομένων σε δραστηριότητες παρεμπορίου κατά το τελευταίο εξάμηνο (4-9/2012) επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης συνολικά πρόστιμα που άγγιξαν το «αστρονομικό» ποσό των είκοσι χιλιάδων (20000!) ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι ακόμα κι αυτά τα ασήμαντα - σε σχέση με τον παράνομο τζίρο δισεκατομμυρίων- πρόστιμα εισπράττονται σπανιότατα, ιδιαίτερα από λαθρομετανάστες οι οποίοι έτσι κι αλλιώς λειτουργούν τελείως παράνομα στη χώρα μας.

Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση του κράτους που συνεχίζει και επί της παρούσας Συγκυβέρνησης να παρακολουθεί αδιάφορο την οικονομική καταβαράθρωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και τον εξευτελισμό κάθε έννοιας νομιμότητας.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι καιρός να πάρει το μήνυμα ο κ. Χατζηδάκης και να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική των ασυντόνιστων “συντονιστικών οργάνων” και των ανύπαρκτων ελέγχων. Το πρόβλημα του παρεμπορίου δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα ούτε βέβαια με συσκέψεις για το θεαθήναι. Είναι η ώρα πλέον, παρά τις τεράστιες καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει, το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση Ειδικού Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου