ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Οι δυο Τρόικες οδηγούν την χώρα μας στα βράχια»


Σήμερα το μεσημέρι κατά την συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα Οικονομικά των Ο.Τ.Α η Βουλευτής Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο και τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων.

Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της:
«Πριν λίγες εβδομάδες μιλώντας για τους ΟΤΑ ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι θα μετατρέψει τους Δήμους σε «κοινωνική ασπίδα» των αδυνάτων εν μέσω κρίσης. Είπε πως δεν θα κόψει εκεί όπου «επηρεάζονται ανθρώπινες ψυχές».
Εάν αυτό που γίνεται σήμερα με τους Δήμους κ. Στυλιανίδη είναι η «κοινωνική ασπίδα» που λέγατε, μάλλον μόνο εσείς και ο κ. Ραϊχενμπαχ αντιλαμβάνεσθε έτσι την κοινωνική πρόνοια.

[...] Είναι πλέον δεδομένο πως οι Δήμοι για όσο καιρό υπάρχει αυτή η ανάλγητη μνημονιακή Συγκυβέρνηση θα υποχρηματοδοτούνται. Τι μπορεί να γίνει; Να μπουν παραπάνω δημοτικά τέλη ή νέοι φόροι; Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια λύση. Η καλύτερη λύση θα ήταν να διαλυθεί η Συγκυβέρνηση για να ησυχάσει κι ο Ελληνικός λαός. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως εσείς δεν πρόκειται να διαλύσετε την Συγκυβέρνησή σας αλλά προτιμάτε να διαλύετε με τα ΜΑΤ τις ειρηνικές συναθροίσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

[...] Όλες οι πολιτικές που σχεδιάζονται αποκλειστικά με την γραφειοκρατική οπτική είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Κυρίως όμως είναι δεδομένη η αποτυχία της δικής σας νεοφιλελεύθερης επιλογής να παραχωρείτε δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες. Η ιδεοληψία της αποθέωσης της επιχειρηματικότητας που θέλετε να αντικαταστήσει ακόμη και το κοινωνικό κράτος θα οδηγήσει τις διάφορες Τρόικες σύντομα στα βράχια. Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πολεμήσουμε για να αποφύγει η πατρίδα μας την ίδια μοίρα που της επιφυλάσσετε και θα τα καταφέρουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου