ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Όχι διόδια στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης»


Την πλήρη στήριξή του στην αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και ιδίως στο υποτμήμα Γούρνες-Χερσόνησος εξέφρασε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 
Ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό Αναπληρωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καλογιάννη  την άμεση εκτέλεση του έργου επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, καθώς υπάρχουν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής ότι οι περιουσίες τους κινδυνεύουν να απαλλοτριωθούν με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ζήτησε να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός έργων τόσο για την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα όσο και για την κατασκευή ενός σύγχρονου Νότιου Οδικού Άξονα για την ανάπτυξη του νησιού.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς έθεσε το πρόβλημα της ολοκλήρωσης του Οδικού Άξονα Ηράκλειο-Μοίρες προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη της Μεσσαράς σε συνδυασμό και με την αναβάθμιση του αεροδρομίου Τυμπακίου που πρέπει να δοθεί σε πολιτική χρήση.

Τέλος, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σε απόψεις Βουλευτών της Νέας  Δημοκρατίας (Ν.Δ.), που ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή διοδίων με πρόσχημα την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μέσω συμβάσεων παραχώρησης και ΣΔΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου