ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Σε πλήρη αποσύνθεση και αποδόμηση το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας»
Κύριε Υπουργέ,

το Σ.Ε.Υ.Π, ο μοναδικός και πλέον αποδοτικός παλαιότερα, ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου σας, φθίνει και αποδομείται καθημερινά.
Η Υπηρεσία περιορίζεται αποκλειστικά σχεδόν σε απολογιστικό έλεγχο, υποστελεχωμένη, ενώ εκκρεμούν σωρεία καταγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών για διερεύνηση οικονομικών κυρίως σκανδάλων σε νοσηλευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας.

Ο Διοικητικός-Οικονομικός τομέας επιθεωρητών, ενώ έπρεπε να στελεχώνεται από 35 άτομα, διαθέτει μόνο 10.

Σύμφωνα με τον Ν.2920/Φ.131/27-1-2001 άρθρο 4, προβλεπόταν οργανικά 70  θέσεις επιθεωρητών, η Υπηρεσία σήμερα λειτουργεί με πολύ λιγότερα άτομα.

Από τον Απρίλιο του 2012, εκκρεμεί η έκδοση των αποτελεσμάτων της επιλογής νέων επιθεωρητών για 35 θέσεις που θα καλυπτόταν με αποσπάσεις.

Λόγω υποχρηματοδότησης του Σ.Ε.Υ.Π, δεν εκδίδονται εντολές ελέγχου στην επαρχία (εκτός έδρας), ενώ οι χηρεύουσες τρεις θέσεις βοηθών Γενικού Επιθεωρητή, έχουν αναπληρωθεί από μη επιθεωρητές.

Ερωτάστε: 

1)    Υπάρχει η πολιτική βούληση να αναδιοργανωθεί το Σ.Ε.Υ.Π, ώστε με τον επαναπροσδιορισμό του ελεγκτικού του ρόλου και την επαρκή στελέχωσή του να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχων των συσσωρευμένων ανέλεγκτων καταγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών;
2)    Σε ποιο σημείο βρίσκεται η έκδοση αποφάσεων των αποσπάσεων για την κάλυψη των κενών θέσεων επιθεωρητών;

Ημερομηνία 12/10/2012

 Αρ. πρ. 2875

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου