ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΧΩΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


«Συνέδριο ορόσημο για την συμβολή της χαρτογραφίας στην προστασία του Εθνικού πλούτου»


Στις 13/10/2012 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή παραβρέθηκε στην πανελλήνια ανοιχτή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με θέμα Γεωγραφία και Γεωχωρική Πληροφορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από πρόσκληση του ΟΚΧΕ (Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας). Στην ημερίδα το παρών έδωσε και ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος.
Η κ. Μακρή στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους συνέδρους επισήμανε ότι «η χαρτογράφηση ως επιστήμη αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, διοικητικής συνοχής και προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στην οντότητα της χώρας. Μίας επιστήμης που έχει να προσφέρει πάρα πολλά αφού θα βοηθήσει στην οικιστική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αποκατάσταση και αξιοποίηση εδαφών, ενώ θα βάλει φραγμό στην παρανομία και στην καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων, που ανήκουν στον Ελληνικό».

Παράλληλα, επισήμανε τη σπουδαιότητα του οργανισμού τονίζοντας ότι «Μία χώρα σαν την Ελλάδα με χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δασών, με χιλιάδες χιλιόμετρα παραλιών, με εκατοντάδες νησιά και βραχονησίδες, με εκατοντάδες χιλιόμετρα χερσαία σύνορα, με τεράστιο δασικό πλούτο αλλά και εκατοντάδες καταπατημένες εκτάσεις που γίνονται βορά ασυνείδητων που με τον τρόπο τους καταστρέφουν περιοχές με φυσικό κάλλος έχει ανάγκη από έναν οργανισμό σαν τον ΟΚΧΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου