ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


«ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

«ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»


Πυρά εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση  στρατηγικού χαρακτήρα δημοσίων επιχειρήσεων, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.
Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι πριν τη βιωσιμότητα του χρέους, προηγείται η βιωσιμότητα των ελλήνων. Ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων  υπογράμμισε ότι οι εταιρίες που αποκρατικοποιούνται δεν επιβαρύνουν το δημόσιο προϋπολογισμό διότι είναι κερδοφόρες.

«Πουλάμε αυτές τις εταιρίες που μας φέρνουν λεφτά στην τσέπη και αφήνουμε για αργότερα αυτές που μας βγάζουν λεφτά από την τσέπη» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκβιαζόμενη εκποιεί τα τιμαλφή.

Σχολιάζοντας τις τροπολογίες που έφερε στο «παραπέντε» ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του Ταμείου Υγείας των Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει ΕΟΠΥΥ και υπογράμμισε ότι για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ είτε να προικιστεί ή να καταργηθεί.

Ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να ενώνει, διαχωρίζει τους έλληνες σε οπαδούς της δραχμής και του ευρώ.

Ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών σημείωσε «Αν κύριε υπουργέ τα 25 δις εκατ. ευρώ που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν εκτός του χρέους της χώρας ήταν βιώσιμο -βάσει του δικού σας σχεδίου- το χρέος της χώρας το 2020; Ήταν. Γιατί δεν το διεκδικήσατε; Είχατε όλη την αντιπολίτευση μαζί σας, δεν το κάνατε. Νομοθετείτε υπό πίεση και φέρνετε τροπολογίες για να κλείσετε τις τρύπες του προϋπολογισμού.
Σας καλώ την ύστατη στιγμή πριν καλέσετε σε πανστρατιά πειθαρχίας τις κοινοβουλευτικές σας ομάδες, να κάνετε την ύστατη ενέργεια: να ενώσετε το πολιτικό σύστημα και να πάει η Ελλάδα με μια φωνή. Τη φωνή της κοινής λογικής, της ειλικρίνειας και της βιωσιμότητας του Έθνους».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου