ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Σίτιση και στέγαση φοιτητών»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης έχει καταθέσει αίτημα προς τις Πρυτανικές Αρχές, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Περιφέρεια Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών για στέγαση και σίτιση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι αιτήσεις για σίτιση αριθμούνται σε περίπου 900 ενώ καλύπτονται μόνο οι 600 ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των αιτήσεων για στέγαση υπερβαίνει τους 240 από τις οποίες καλύπτονται μόλις 78. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται στα περισσότερα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Το φαινόμενο αυτό αποτελεί βασική αιτία να εγκαταλείπει τις σπουδές του ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών που αδυνατεί να καλύψει το οικονομικό κόστος, δεδομένου ότι το σύνολο των νοικοκυριών βιώνουν τεράστια μείωση του εισοδήματός τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σε επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος των φοιτητών και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια για την κάλυψη των αναγκών στέγασης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για σίτιση και στέγαση ανά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που καλύπτονται;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να ανταποκριθεί στον πλεονάζοντα αριθμό αιτήσεων;
  3. Ποιο είναι το κόστος σίτισης και στέγασης των φοιτητών ανά ίδρυμα;

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

 Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου