ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


«Στη Βουλή η έλλειψη σκευασμάτων στα φαρμακεία της Κρήτης»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, άρθρο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012, υπό τον τίτλο «Ο εφιάλτης των φαρμάκων», σύμφωνα με το οποίο «Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή χιλιάδων ασθενών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα βήμα πριν το τελειωτικό κτύπημα λόγω της χαοτικής κατάστασης που σημειώνεται στα φαρμακεία, με την αγορά να έχει κυριολεκτικά στεγνώσει από αντιβιοτικά αλλά κυρίως από φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρές και χρόνιες παθήσεις».
Στο επισυναπτόμενο άρθρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Ηρακλείου υπάρχει έλλειψη στο 50% των φαρμάκων κάθε μορφής.

Μεγαλύτερη έλλειψη παρουσιάζεται σε φάρμακα για την πίεση, το σάκχαρο, για διάφορα καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κορώνα -γράμματα παίζεται η ζωή των καρκινοπαθών. Οι ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν αποδέχονται τις χαμηλές τιμές των φαρμάκων και αρνούνται την υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακαποθήκες.

Οι φαρμακοποιοί, που θα έπρεπε να έχουν λάβει εδώ και 10 ημέρες το νέο δελτίο τιμών του οποίου η έναρξη ισχύος για τα φαρμακεία είναι η 1η Νοεμβρίου, κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και έχουν ήδη αποφασίσει την συμμετοχή τους στις επικείμενες πανελλαδικές κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης των μέτρων, ξεκινώντας έτσι νέο γύρο κινητοποιήσεων

Στην αναφορά ο Βουλευτής  Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου