ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας, κατέθεσε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, μετά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι ίδιοι, στην οποία ανακοίνωσαν την πρόθεση τους, για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Management.

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου διερωτάται αν η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης - όπως την ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί - κρύβει τον κίνδυνο, να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο τις ΑΣΤΕ Ρόδου και Αγίου Νικολάου, με δεδομένη τη συνεχή απαξίωση τους.

Επιπλέον, η Μίκα Ιατρίδη, ζητά από τους Υπουργούς, στην περίπτωση που ιδρυθεί η Διεθνής Σχολή, να λειτουργήσει στη Ρόδο, από τη στιγμή που το νησί παραμένει επί πολλά χρόνια, ο πρώτος ευρωπαϊκός, τουριστικός προορισμός και ο πέμπτος παγκοσμίως.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Προς κατάργηση οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου;»

Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου, οι Υπουργοί Τουρισμού και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού παρουσίασαν το σχέδιο τους για τη «συνολική» αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε όλες τις βαθμίδες. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στην ίδρυση τριετούς Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Management, στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη για την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης σε μια χώρα η οικονομία της οποίας βασίζεται στον Τουρισμό. Ούτε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την πρόθεση για την προσέλκυση και ξένων φοιτητών προκειμένου να σπουδάσουν τον Τουρισμό στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά – και με δεδομένη την συνεχή απαξίωση των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγ. Νικολάου, και παρά τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας Υπουργού ότι οι σχολές λειτουργούν κανονικά και τη συνακόλουθη διάψευσή τους από τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού – δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το μέλλον των σχολών αυτών. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  1. Τίθεται θέμα οριστικής κατάργησης των Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Αγ. Νικολάου, με δεδομένο ότι η ίδρυση νέας διεθνούς σχολής και των άλλων πρωτοβουλιών που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί ενδεχομένως να κάνουν τις συγκεκριμένες σχολές «περιττές»;

  1. Στην περίπτωση που ιδρυθεί η Διεθνής Σχολή, προβλέπεται αυτή να λειτουργήσει στη Ρόδο, με δεδομένο ότι το νησί επί πολλά χρόνια παραμένει πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός και πέμπτος προορισμός παγκοσμίως και η ύπαρξη ανώτατης σχολής στη Ρόδο – ίσως και μέσω μετεξέλιξης της ΑΣΤΕΡ – αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου