ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΟΤΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τον ξεσηκωμό των ΟΤΑ, τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την σωτηρία της Ελλάδας και τα σενάρια συνεργασίας του Κινήματος με το ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σήμερα (22.11.2012) στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Για τα ίδια θέματα μίλησε επίσης το προηγούμενο 24ωρο και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Δράμας και στη δημοσιογράφο Ρία Κυριακίδου, όπως επίσης και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς των Ιονίων Νήσων, με την αφορμή της συμμετοχής του στην Γενική Συνέλευση Διαμαρτυρίας των κατοίκων της Ιθάκης.

Ο Τέρενς Κουίκ κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά ότι με τις μνημονιακές πρακτικές της βάζει ταφόπλακα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρνοντας τους Επιτρόπους της Τρόϊκας, μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι αθρόες απομακρύνσεις εργαζομένων από τους ΟΤΑ θα δημιουργήσει ένα πρόσθετο κύμα ανεργίας, με άμεσες επιπτώσεις τόσο στις αγορές της χώρας, όσο και στα ταμεία του Δημοσίου από διαφυγή ΦΠΑ και άμεσων φόρων.

«Είμαι από τους τελευταίους που θα ισχυριστούν ότι πολλοί Δήμοι δεν είχαν κάνει κομματικές προσλήψεις ή προσλήψεις ημετέρων, προκειμένου Δήμαρχοι να ικανοποιήσουν την πελατεία τους» τόνισε με έμφαση ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι πολλοί Δήμοι ήταν υγιέστατοι οικονομικά ή χρωστούσαν ελάχιστα, αλλά ο Καλλικράτης τους τίναξε στον αέρα με τη συνένωση χρεωμένων Δήμων-τους ρουσφετολογικούς που σας έλεγα- με αποτέλεσμα οι υγιείς να ισοπεδωθούν οικονομικά.

Τώρα, με τους Επιτρόπους τύπου Κομαντατούρ, καλούνται να ισοπεδώσουν με τη σειρά τους σε δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη και σε περιστολή παρεχομένων υπηρεσιών, ακόμα και στον τομέα της καθαριότητας ή της πρόνοιας, τους ίδιους τους δημότες τους. Περικοπές σε παιδικούς σταθμούς, περικοπές στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», περικοπές σε ΚΑΠΗ, περικοπές στις μετακινήσεις των μαθητών προς τα σχολεία τους και ό, τι άλλο πρόσφερε ο πρωτογενής πυρήνας της λειτουργίας του Κράτους».

Σε ερώτηση τι έχουν να προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την έξοδο από την κρίση, ο Τέρενς Κουίκ υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν την πιο ισχυρή Εθνική Αντιπρόταση η οποία προβλέπει την έξοδο από το Μνημόνιο, την απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων, τον άμεσο καθορισμό της ΑΟΖ, το Εθνικό Ταμείο Ληξιπρόθεσμων Οφειλών του Δημοσίου, το ειδικό φορολογικό καθεστώς για επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στα νησιά του Αιγαίου, τη μείωση του ΦΠΑ στο 15% και ειδικότερα στο 5% για τον τουριστικό κλάδο κλπ.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Στα ερωτήματα που του έθεσαν όλοι οι δημοσιογράφοι, για το πώς σχολιάζει τα λεγόμενα Τσίπρα και Παπαδημούλη, αλλά και τα όσα αναγράφονται για ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε ως εξής:

«Κατ' αρχήν να επισημάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λέει ότι είναι ένα κόμμα, εν δυνάμει προς την εξουσία, αλλά ταλαιπωρείται από τις συνιστώσες του...Μια πολυγλωσσία που δεν προϊδεάζει σταθερότητα ή συνέπεια λόγου και  πράξεων. Εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα να κυβερνηθεί η χώρα με αυτές τις συνιστώσες και τις νοοτροπίες.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ένα σταθερό  πρόγραμμα, που αμφιβάλλω αν τους...πάει σε πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνοι έχουν τους διάφορους Βουλευτές που ο ένας λέει καλύτερα η δραχμή, ο άλλος λέει έξω από την Ευρώπη, ο τρίτος λέει δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να κυβερνήσουμε και ο τέταρτος λέει ότι δεν θέλουμε μεγαλοκεφαλαιούχους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, για το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας, θα ήταν προτιμότερο να ρωτήσετε πρωτίστως τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και τα στελέχη του σε τοπικά επίπεδα. Για παράδειγμα στην Ιθάκη βίωσα όλη την πολιτική μούχλα ορισμένων Συριζαίων που μένουν κολλημένοι στις αριστερές παρωπίδες  του παρελθόντος.

Πάντως, θέμα ενδεχόμενης συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει έρθει προς συζήτηση, σε κανένα από τα όργανα του κινήματος. Ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ούτε στη Διοικούσα Επιτροπή. Κανείς δεν ήρθε να κάνει τέτοια εισήγηση και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος του Κινήματος.

Αυτό που ξέρω και αυτό που πρεσβεύω, είναι το πρόγραμμά μας και αυτό που είχε πει ο Πάνος Καμμένος, όταν πήγε και βρήκε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου: Ότι έχουμε μια έγγραφη πρόταση με 7 σημεία, από τα οποία το 4ο είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, και να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή όλων, πλην Σαμαρά και Βενιζέλου. Εγώ με αυτές τις επίσημες, μέχρι σήμερα, θέσεις μας απαντάω στα σχετικά ερωτήματα.

Επίσης, οφείλω να επισημάνω τις εντυπωσιακές μεταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ από την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα. Απλό παράδειγμα οι θέσεις του για το Μνημόνιο. Μιλούσε για μονομερή καταγγελία (όπως και εμείς) και τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζω ακόμα ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, έχει μιλήσει για ορισμένες συμπτώσεις με το ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακή οικονομικά ζητήματα, αλλά έχει, για παράδειγμα, τονίσει τις διαφορές μας στο θέμα της φορολογίας των ελληνόκτητων ναυτιλιακών εταιριών, όπως και τις σοβαρότατες διαφορές μας στα Εθνικά ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου