ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

«ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΛΑΠΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 9.000.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης υποκλοπής-μεγατόνων των προσωπικών δεδομένων 9.000.000 Ελλήνων αλλά και για την αξιοπιστία των συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ζητά με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «πέρα από το γεγονός ότι εάν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης αμέσως θα είχε παραιτηθεί όλη η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και πέρα από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης υπάρχουν συγκρουόμενες και διιστάμενες απόψεις για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών».

Κατά μία περίπτωση, νεαρός άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται ότι  επιτέθηκε με τη μαεστρία των χάκερ στα αρχεία του Υπουργείου και κατάφερε να τα υποκλέψει, ενώ το δεύτερο σενάριο, ξεπερνά και αυτά της επιστημονικής φαντασίας. Γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κανείς το σενάριο για «βοήθεια» υψηλά ιστάμενου προσώπου του Υπουργείου Οικονομικών που πληρώθηκε αδρά για να παραδώσει σε ένα άσχετο και επικίνδυνο, για την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας, άτομο, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των Ελλήνων πολιτών;

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν μετά από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνελήφθη πρόσφατα ένας διαφημιστής, με τη κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του τα προσωπικά και φορολογικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων .

Πέρα από το γεγονός ότι εάν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης, αμέσως θα είχε παραιτηθεί όλη ή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και πέρα από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν συγκρουόμενες και διιστάμενες απόψεις για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών.

Κατά μία περίπτωση ο νεαρός άνδρας επιτέθηκε με την μαεστρία των χάκερ στα αρχεία του Υπουργείου και κατάφερε να τα υποκλέψει, ενώ κατά άλλη περίπτωση αυτός τα έλαβε με την βοήθεια κάποιου στελέχους του Υπουργείου, ο οποίος είχε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα και πληρώθηκε αδρά για τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο το θέμα αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία και εχεμύθεια των TAXIS και  ELENXIS και προκαλεί τεράστια ανησυχία στους Έλληνες φορολογούμενους, που ξαφνικά είδαν τα προσωπικά δεδομένα τους να βρίσκονται προς χρήση σε άσχετα και επικίνδυνα πρόσωπα.

Θα πρέπει να δοθεί μια πειστική απάντηση για το σκάνδαλο αυτό, που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς στα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών και πιθανόν σε στελέχη που παρεπιδημούν στα υπουργικά γραφεία .

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

  1. Τα φορολογικά ηλεκτρονικά συστήματα TAXIS και ELENXIS είναι αξιόπιστα και εχέμυθα, ναι ή όχι;
  2. Εάν είναι, ποια εξήγηση δίνετε για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών και των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών;
  3. Μέχρι να βρεθεί ό τροφοδότης επίορκος υπάλληλος του Υπουργείου, θα αντικαταστήσετε όλα εκείνα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα φορολογικά ηλεκτρονικά συστήματα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου