ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται ότι «δε δύναται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του ανωτέρω γιατρού, καθώς, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του [.], από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου [.], δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε, στο σύνολο των φορέων.»

 Με λίγα λόγια, το Υπουργείο μας λέει ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους στη Σαμοθράκη θα πρέπει να περιμένουν, πιθανότατα, μέχρι το 2015, για να τύχουν ιατρικής περίθαλψης. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αγανάκτηση, όταν μάλιστα πρόκειται για τους κατοίκους ενός ακριτικού νησιού, οι οποίοι καλούνται σήμερα να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για να εξεταστούν τα παιδιά τους, καταβάλλοντας μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος.

Είναι δυνατόν στα πλαίσια της «εξυγίανσης του δημόσιου τομέα», να μην πραγματοποιούνται προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, οδηγώντας χιλιάδες συμπολίτες μας στην απαξίωση ως προς το μεγαλύτερο αγαθό, αυτό της Υγείας;

Σε ποια λογική εντάσσεται η άρνηση στελέχωσης ενός ακριτικού νησιού σε ιατρικό προσωπικό;

Θεωρούμε ότι η αναλγησία, η έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς, λογικής και αίσθησης του καθήκοντος είναι φανερά σε αυτήν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου