ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Θέμα: «Υποβάθμιση και ταλαιπωρία των κατοίκων του Σουφλίου και των Σαπών με την μη συμπερίληψη των περιοχών τους στην Υπουργική απόφαση για ίδρυση των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων»

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι του Σουφλίου και των Σαπών καθώς καθημερινά διαπιστώνουν τη συνεχή υποβάθμιση και αποδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής, που πλέον στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολειτουργούν αν δεν έχουν κλείσει ή μεταφερθεί στη πρωτεύουσα του κάθε  Νομού.

 Μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των δύο Δ.Ο.Υ στο Σουφλί και στις Σάπες ήρθε το δεύτερο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή καθώς δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για την ίδρυση των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στις περιοχές τις οποίες ανεστάλη η λειτουργία ΔΟΥ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εφοριών της χώρας. Απόφαση που αναιρεί όλες τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει η απαιτούμενη ωριμότητα ίδρυσης ΚΕΦ διότι διαθέτουν επαρκές στελεχιακό αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις για την άμεση λειτουργία τους. Παράγοντες που όπως αποδεικνύεται δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη με συνέπεια οι κάτοικοι να εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και να εξυπηρετούνται δυσανάλογα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που ιδρύονται ΚΕΦ.
Έτσι περιοχές ύψιστης γεωστρατηγικής και εθνικής σημασίας, στερούμενες χρηματικών κονδυλίων και κρατικής μέριμνας σε σοβαρά θέματα, στις οποίες οι κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν με τρομερές στερήσεις και δυσκολίες αρνούμενοι να τις εγκαταλείψουν και να προτιμήσουν τη σχετικά ευκολότερη διαβίωση των μεγάλων πόλεων, τιμωρούνται με την «αποψίλωση» των δημοσίων υπηρεσιών, με το κράτος στην πράξη να αδιαφορεί απέναντι στις ανάγκες τους και κυρίως εμπαίζοντάς τους, καθώς δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

  • Για ποιους λόγους εξαιρέθηκαν το Σουφλί (Νομού Έβρου) και οι Σάπες (Νομού Ροδόπης) από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την ίδρυση των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, ενώ διέθεταν την απαιτούμενη στελεχιακή και κτιριακή υποδομή για την άμεση λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;

Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο ερωτών βουλευτής

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου