ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


«Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για τον κίνδυνο λουκέτου στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου και τα σοβαρά προβλήματα σε Κοζάνη και Σιάτιστα»

Για την σοβαρότητα της κατάστασης στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης που πλέον έχει φτάσει σε οριακό σημείο όσο αφορά τις παθολογικές κλινικές του Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου Νοσοκομείου αναφέρεται σε επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, η Βουλευτής του Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

 Η κ. Μακρή τονίζει στην επιστολή της ότι εδώ και 5 μήνες με σχετική ερώτησή της στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που δεν απαντήθηκε ποτέ έχει αναφέρει το θέμα προς τον Υπουργό, ενώ η όλη διαδικασία έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό, αλλά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Η παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου πρέπει να μείνει πάση θυσία σε λειτουργία, ώστε να μη φθάσουμε σε σημείο να μείνει η περιοχή με ελάχιστους γιατρούς που στελεχώνουν την ανάλογη κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, που και αυτό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Αναφέρεται επίσης και το ζήτημα των κέντρων Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων που καλύπτουν πολύ μεγάλες περιοχές, όπου η υποβάθμισή τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Ήδη έχει γίνει αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό στον οποίο θα εκτεθούν τα προβλήματα αναλυτικά και θα ζητηθεί και από τον ίδιο να δώσει απαντήσεις, όπως έγινε και με την περίπτωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για τα προβλήματα του οργανισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου