ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΘ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΕ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΥΦΛΙΔΑΣ»

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»
Παρέμβαση έκανε απόψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη συζήτηση που έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για την τροποποίηση της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Γεωργίας αναφορικά με τη σύνθεση των Προξενείων στη Θεσσαλονίκη και στην Τυφλίδα, κατά έναν επιπλέον υπάλληλο.

Συγκεκριμένα ο Τέρενς Κουίκ είπε απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα:

«Σήμερα μας φέρνετε για επικύρωση στην Επιτροπή τη στελεχιακή ανασύνθεση των αντίστοιχων Προξενείων που έχουν στην Τυφλίδα και στη Θεσσαλονίκη οι δύο κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γεωργίας.

Ομολογώ ότι θα περίμενα να έχει έρθει προς κύρωση άλλη συμφωνία, η οποία να πολλαπλασιάζει το δυναμικό της Πρεσβείας μας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η οποία στηρίζεται μόνο σε δύο διπλωμάτες, την ώρα που σε αυτή τη χώρα μπορούν να αναπτυχθούν πολλά και ζωτικά συμφέροντα υπέρ της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς αφήνουμε το διπλωματικό και εμπορικό παιχνίδι να παίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν στο Μπακού μία πολυπληθέστατη διπλωματική αποστολή.

Θα περίμενα επίσης να μας γνωστοποιούσε ο κ. Υφυπουργός ότι δεν θα κλείσει το Προξενείο στο Περθ της Αυστραλίας, όπου ήδη άρχισαν να χορεύουν οι Σκοπιανοί, στο ελεύθερο πεδίο που τους δώσαμε».

Ανταπαντώντας ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας αποκάλυψε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο Εξωτερικών να μην κλείσουν τελικά διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, όπως στο Περθ, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος που ο Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έθεσε θέματα εκτός της ημερησίας διατάξεως και ειδικότερα για το Μπακού.

Στην ανταπάντησή του ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Δεν επιτρέπω σε κανένα μέλος της κυβέρνησης να υποδεικνύει στον Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ποιο θα είναι το περιεχόμενο της τοποθέτησής του.

Κατόπιν τούτου, σήμερα επιφυλάσσομαι για τη θέση που θα κρατήσει το Κίνημά μας για την κύρωση του συγκεκριμένου διπλωματικού πρωτοκόλλου και θα τοποθετηθώ αναλυτικότερα ως Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου