ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, πληροφορηθείς τη σημερινή παραίτηση του κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη από τη θέση του Διοικητή του νοσοκομείου Λέσβου, έκανε την εξής δήλωση:

 «Ο Διοικητής του νοσοκομείου Λέσβου Δημήτρης Κατσιφαράκης που έχει υπό την εποπτεία του και το νοσοκομείο Λήμνου και το ιατρείο του Άη Στράτη, αναγκάστηκε σήμερα να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς αδυνατεί πλέον να ασκήσει έστω και τα στοιχειώδη καθήκοντά του, για οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις, χρέη κυρίως με το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου από έγκυρες πηγές της Μυτιλήνης, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αρνήθηκε να δει τον κ. Κατσιφαράκη, την ώρα που υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και την ώρα που παίζονται περίεργα παιχνίδια σε βάρος του νοσοκομείου με άρνηση συμψηφισμών εκ μέρους του ΙΚΑ και με αναξιοποίητα κληροδοτήματα, ακόμα και σε ακριβές περιοχές της Αθήνας.

Επειδή εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις που έχει ξεκινήσει το ΙΚΑ και τις οποίες επωμίζεται η παραιτηθείσα διοίκηση πληρώνοντας τις αμαρτίες των προκατόχων της, προκαλώ δημόσια, προσωπικά τον Υπουργό Υγείας, να πάρει θέση.

Ούτε είναι δυνατόν να συνεχίζεται η οικονομική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πόσο μάλλον στη νησιωτική περιοχή της χώρας, ούτε είναι δυνατόν να μην αποδίδονται οι ευθύνες των όποιων απαιτήσεων σε εκείνους που τις δημιούργησαν, μετακυλιόμενες στις πλάτες άλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου