ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


«Χθες δεν καταστράφηκε η γη..μόνο οι στρατιωτικοί εξαϋλώθηκαν»

Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, χθες η γη τελικά δεν καταστράφηκε και ο χρησμός των Μάγια σίγουρα δεν επιβεβαιώθηκε...

Όμως μια άλλη καταστροφή για την ακρίβεια εξαΰλωση συνετελέσθη, αυτή των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων Ασφαλείας.

 Χθες και μόνο οι απόστρατοι είδαν την σύνταξή τους να μειώνεται κατά εκατό ευρώ κατά μέσο όρο. Η μείωση αυτή ,ως Χριστουγεννιάτικο δώρο, οφείλεται στον επανυπολογισμό της σύνταξης των, σύμφωνα με τους νέους βασικούς μισθούς των εν ενεργεία.

Δυστυχώς η τιμωρία των απόστρατων δεν σταματάει εδώ, έπονται και άλλες περικοπές λόγω, παρακράτησης (σε 8 μηνιαίες δόσεις)  μείωσης της σύνταξης με βάση το άρθρο 1 του ν.4051/2012. Στην μικτή εναπομένουσα σύνταξη θα προστεθούν (με κάθε επιφύλαξη) όλα τα ακαθάριστα μερίσματα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα επέλθει και νέα μείωση 15%.

Μετά τις τελευταίες περικοπές, πετσοκόφτηκαν οι μισθοί των εν ενεργεία οι συντάξεις και τα μερίσματα των αποστράτων, με συνέπεια την μείωση των εισοδημάτων τους σε ποσοστό που αγγίζει το 60%.

Σε προηγούμενες δηλώσεις μας σας προειδοποιούσαμε κ. Παναγιωτόπουλε, ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούνται συνειδητά και βάση σχεδίου στην εξαθλίωση και στην καταρράκωση του ηθικού τους, με απώτερο σκοπό την διάλυση των Ε.Δ και την άλωση της χώρας. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε...

Κύριε Υπουργέ, οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες και απαιτούν ίση μεταχείριση και ισονομία όπως προστάζει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Σας ζητάμε κ. Παναγιωτόπουλε, να προβείτε σε άμεσες ενέργειες προς τον κ. Πρωθυπουργό και Υπουργό των Οικονομικών, στα πλαίσια των καθηκόντων σας ώστε να μην διαλυθούν οι Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου