ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ»

«ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ»

«ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ»

Τις ευχές των Χριστουγέννων αντάλλαξαν σήμερα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ της Λέσβου, μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τον τέως Βουλευτή και επικεφαλής Πολιτευτή του Κινήματος στη Λέσβο Σπύρο Γαληνό, Πολιτευτές και μέλη της τοπικής Συντονιστικής, την ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πλαισίωσαν και καινούριοι φίλοι και στελέχη του Κινήματος, οι οποίοι προσχώρησαν στο διάστημα των τελευταίων 10 ημερών.

Προσχωρήσεις-απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν να παίξουν με την αδιαπραγμάτευτη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ιδρυτική τους Διακήρυξη, στην Εθνική τους Αντιπρόταση και στην αποστολή τους να ξαναπάρουν οι Έλληνες πίσω την πατρίδα τους.

Νωρίτερα, ο Τέρενς Κουίκ και μέλη της Συντονιστικής προσκύνησαν τον Ταξιάρχη του Μανταμάδου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν ελαιοτριβεία, όπου συνομιλώντας με παραγωγούς, κατέγραψαν τις δραματικές εκκλήσεις τους προς τη συγκυβέρνηση να στηριχθεί το εισόδημά τους και η τιμή της παραγωγής τους, που πλέον έχει φτάσει ισοπεδωτικά κάτω από την τιμή του κόστους.

Αργά το μεσημέρι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ως Γραμματέας Συντονιστικού Δράσεων εν’ όψει των προσυνεδριακών διαδικασιών και του ιστορικού Ιδρυτικού Συνεδρίου στα τέλη Απριλίου, είχε δίωρη συνεργασία με ομάδα Πολιτευτών και μελών της Συντονιστικής του Κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικοινώνησαν όλοι μαζί τηλεφωνικά σε ανοικτή ακρόαση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Κομμένο και αντάλλαξαν Χριστουγεννιάτικες ευχές.

Λίγο πριν φύγει από τη Μυτιλήνη ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ήρθα για μία ακόμα φορά στο νησί που εκπροσωπώ και βουλευτικά, για να ανταλλάξω χριστουγεννιάτικες ευχές. Παράλληλα είχα την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους μου να συνομιλήσω και με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και με καταναλωτές, αλλά και με τον Πρόεδρο του εδώ Επιμελητηρίου.

Η κίνηση σήμερα στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στην καρδιά του εμπορίου της Μυτιλήνης, μπορεί να ήταν η μία και μοναδικά καλύτερη της χρονιάς, αλλά ήταν ταυτόχρονα πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως μου έλεγαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, στην καθιερωμένη ετήσια απογραφή που θα κάνουν στις 2 Ιανουαρίου, ο φόβος για ακόμα ελλειμματικότερα ταμεία είναι τρομερός. Κανείς δεν ξέρει πόσα λουκέτα καταστημάτων και μικρότερων επιχειρήσεων θα ακολουθήσουν τους πρώτους μήνες του 2013.

Τα μνημόνια της συγκυβέρνησης σκότωσαν οριστικά και την εδώ αγορά.

Όλοι εμείς η ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συναντηθήκαμε με τον κόσμο, τον ευχαριστούμε και για τη θέρμη με την οποία μας υποδέχθηκε αλλά και για τα μηνύματα συμπαράστασης, συμπόρευσης και εμψύχωσης που μας έστειλαν.

Από ότι αντιλαμβάνομαι, πρέπει να ήμουν και ο μόνος Βουλευτής και πρέπει να ήμαστε και οι μόνη ομάδα από πολιτικό σχηματισμό του Κοινοβουλίου, που εμφανίστηκε σήμερα στην αγορά. Καταγράφηκαν ηχηρές απουσίες και πόσο μάλλον από τους βουλευτές και τις οργανώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης».

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη φετινή ελαιοπαραγωγή, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Συνομιλώντας με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, αλλά και με ελαιοπαραγωγούς, διαπίστωσα ένα σοβαρό πρόβλημα. Ότι είτε λόγω της πρόσφατης θεομηνίας είτε λόγω της αυτοδιοικητικής αδιαφορίας είτε σε επίπεδο Δήμου είτε σε επίπεδο Αντιπεριφέρειας, πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι μη προσβάσιμοι στους ελαιοπαραγωγούς με αποτέλεσμα να πέφτει ο καρπός και να σαπίζει στο έδαφος, πριν προλάβουν να τον συλλέξουν, αφού δεν μπορούν να φτάσουν εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Κάνω έκκληση και στο Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτό το ζήτημα που έχει να κάνει ευθέως με έναν από τους  σημαντικότερους οικονομικούς τομείς στο νησί».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα και μεθαύριο, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ξεκινάει περιοδεία μιας εβδομάδας σε νομούς της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά, για να καταλήξει παραμονή πρωτοχρονιάς στη Χίο.

Ανάλογα με τις περιοχές θα συμμετέχουν και οι συνάδελφοί του Βουλευτές Κώστας Γιοβανόπουλος, αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή και Γιώργος Νταβρής ο οποίος είναι και ο Αναπληρωτής του στο Συντονιστικό Δράσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου