ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” www.igmea.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”, που ιδρύθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα “ΚΑΛΛΙΡΟΗ” (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα), δημόσια ημερίδα με τίτλο:

«Η Αξιοποίηση της Γεωπολιτικής Θέσης της Ελλάδας στην Άσκηση Μιας Νέας Οικονομικής και Εξωτερικής Πολιτικής»
Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.
Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο συνεδρίες οι οποίες καλύπτουν κρίσιμα ζητήματα Οικονομίας, Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής. Στην πρώτη συνεδρία με θέμα “Η Ελληνική Οικονομική Κρίση: Πολιτική, Οικονομία και Ασφάλεια σε μία Εποχή με Αβεβαιότητες” θα συμμετέχουν με ομιλίες ο Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Toulouse 1 της Γαλλίας κ. Gabriel Colle􀀋s, καθώς και ο Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Στέλιος Παναγόπουλος.
Στη δεύτερη συνεδρία με θέμα “Η Γεωπολιτική της Ελλάδας: Δυναμική και Ευκαιρίες” θα συμμετέχουν με ομιλίες ο Καθηγητής Amikam Nachmani, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan του Ισραήλ, ο Dr. Χριστόδουλος Πελαγιάς, Πρόεδρος του European Rim Policy and Investment Council (ERPIC) της Κύπρου, καθώς και ο Dr. Aref Al-Obeid, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Την ημερίδα θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Σεραφείμ Κοτρώτσος.
Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί την έναρξη μίας σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προαγωγή του δημόσιου διαλόγου για θέματα που αφορούν διαχρονικά στον Ελληνισμό, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου